Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: courgette-amaranth soep

Amaranthvlokken

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 1/2 liter water
- bouillonblokje
- grote courgette
- 2 eetlepels amaranthvlokken

Bereiding

Rasp de courgette, eventueel na verwijdering van de zaden bij een erg groot exemplaar, op een grove rasp.

Breng het water met de bouillon aan de kook, voeg hieraan de courgette en de amarantvlokken toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Naar smaak kunnen er nog andere kruiden aan toegevoegd worden.

Recept: asperge-preisoep

Ingrediënten

asperges
ui
prei
olie
knoflook
bouillon
dille

Bereiding

De asperges schillen en de prei schoonmaken. Alles in stukjes snijden.
De ui fruiten in olie, daarna de prei en knoflook erbij. Alles even bakken op een niet te hoog vuur. (Heet) water toevoegen, samen met de bouillon en de dille. Ook de asperges gaan er nu bij. Nog ongeveer een kwartiertje laten koken.