Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijviesoep

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

1 struik andijvie, in stukjes gesneden en gewassen
50 gram vermicelli
1 kleine ui, in ringen gesneden
liter groentebouillon
eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding

Olijfolie en de ui in grote pan 3 minuten zachtjes fruiten, dan de andijvie toevoegen en een minuutje meefruiten. De bouillon over de andijvie gieten en aan de kook brengen.
Ongeveer een kwartier koken en dan de vermicelli toevoegen en nog ongeveer 10 minuten koken.
Zout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Soldaatjes (opgebakken stukken boterham) op het bord toevoegen.

Recept: asperge-preisoep

Ingrediënten

asperges
ui
prei
olie
knoflook
bouillon
dille

Bereiding

De asperges schillen en de prei schoonmaken. Alles in stukjes snijden.
De ui fruiten in olie, daarna de prei en knoflook erbij. Alles even bakken op een niet te hoog vuur. (Heet) water toevoegen, samen met de bouillon en de dille. Ook de asperges gaan er nu bij. Nog ongeveer een kwartiertje laten koken.