Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel bloemkoolschotel

Aardappel

Ingrediënten

3 el slaolie
500 gram aardappels, geschild en in blokjes
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
1 el verse gehakte gember
1 teentje knoflook, gehakt
100 gram doperwten (diepvries)
100 ml yofu naturel
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
1 tl cayennepeper
200 ml water
sap van halve citroen
zout

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak deze tot ze beginnen te bruinen. Haal ze uit de pan.
Doe de gember en knoflook in de achtergebleven olie en fruit deze 30 seconden. Voeg de aardappels toe en de kruiden. Roerbak tot de aardappels beginnen te bruinen en voeg dan de bloemkoolroosjes en het water toe. Sluit de pan en laat ongeveer 8 minuten stoven.

Controleer of alles gaar is (de bloemkool moet slechts beetgaar zijn) en voeg dan de yofu, de doperwten en citroensap toe. Laat nog 2 minuten sudderen en maak op smaak af met zout.

Recept: bruine bonen met hete bliksem

Ingrediënten

bruine bonen
ui
paprika
prei
wortel
kerriepoeder
paprikapoeder
knoflook
tomatenpuree

aardappels
(moes)-appels
zout

Bereiding

In een pan ui, paprika, prei, wortel fruiten. Kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook en tomatenpuree toevoegen.
Daarna de gaargekookte bruine bonen en een beetje water erbij doen. Tijdje laten sudderen. In andere pan aardappels koken. Appelmoes maken in andere pan. De aardappels afgieten en bij de appelmoes doen. Beetje zout toevoegen en stampen.

Serveersuggestie

Hierbij een frisse groene salade serveren.