Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bietensalade volgens Michiel Bussink

Bietjes2

Een recept uit Ik eet, dus ik ben van Michiel Bussink

Ingrediënten

6 bietjes
olijfolie
balsamico-azijn
bosje bieslook
peper en zout

Bereiding

Koken in water is zonde, dat gaat ten koste van de smaak. Gewoon een paar uurtjes in aluminiumfolie op een smeulend vuurtje van je zelf gehakte hout laten stoven. Of vooruit, vooralsnog in de oven.

Doe de bietjes in een gietijzeren pan in een op 150 graden voorverwarmde oven. Controleer met een vork of ze na zo'n twee uur gaar zijn. Als ze afgekoeld zijn, schil er af, in kleine blokjes snijden, een paar flinke scheuten olijfolie, twee eetlepels balsamico-azijn, gesnipperde bieslook, peper en zout erdoor roeren. Uurtje laten staan en een fantastische salade die niemand je afpakt.

Recept: bruine bonen met hete bliksem

Ingrediënten

bruine bonen
ui
paprika
prei
wortel
kerriepoeder
paprikapoeder
knoflook
tomatenpuree

aardappels
(moes)-appels
zout

Bereiding

In een pan ui, paprika, prei, wortel fruiten. Kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook en tomatenpuree toevoegen.
Daarna de gaargekookte bruine bonen en een beetje water erbij doen. Tijdje laten sudderen. In andere pan aardappels koken. Appelmoes maken in andere pan. De aardappels afgieten en bij de appelmoes doen. Beetje zout toevoegen en stampen.

Serveersuggestie

Hierbij een frisse groene salade serveren.