Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

Recept: bruine bonen met hete bliksem

Ingrediënten

bruine bonen
ui
paprika
prei
wortel
kerriepoeder
paprikapoeder
knoflook
tomatenpuree

aardappels
(moes)-appels
zout

Bereiding

In een pan ui, paprika, prei, wortel fruiten. Kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook en tomatenpuree toevoegen.
Daarna de gaargekookte bruine bonen en een beetje water erbij doen. Tijdje laten sudderen. In andere pan aardappels koken. Appelmoes maken in andere pan. De aardappels afgieten en bij de appelmoes doen. Beetje zout toevoegen en stampen.

Serveersuggestie

Hierbij een frisse groene salade serveren.