Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-aubergine-chilischotel

Chili con wheaty

Ingrediënten

(voor twee personen)
- 300 gram aardappels
- 1 middelgrote aubergine
- olijfolie plus frituurolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 pak chili con wheaty (vleesvervanger van Wheathy)
- ketchup of tomatenpuree

Bereiding

Schil of was de aardappels en snijd ze in stukken, kook deze ongeveer 5 minuten. Afgieten en droog laten worden.

Was of schil de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak ze in veel, hete, olie. Deels frituur- en deels olijfolie, op deze manier kan de olie heter worden en krijg je tegelijkertijd de lekkere smaak van de olijfolie.

Als de aubergine zacht is de brokken aardappel toevoegen. Het vuur redelijk hoog laten zodat de aardappels bakken.
Na ongeveer 10 minuten de in ringen gesneden ui en de knoflook erbij doen. Blijven roeren.
Nu de chili en de ketchup of tomatenpuree erbij.

Als alles gaar en warm is opdienen.

Serveersuggestie

Serveren met een groene salade en yofuknoflooksaus.

Recept: bruinebonen-stoofschotel

Ingrediënten

olie
ui, in ringen
bruine bonen (geweekt en gekookt of uit een potje)
prei (in ringen)
wortel (in stukjes)
paprikapoeder
tomatenpuree
kerrie
knoflook

Bereiding

De groenten in de olie bakken. Knoflook en kruiden toevoegen. Daarna de bruine bonen en de tomatenpuree erdoor roeren.
Goed laten doorstoven. Eventueel een beetje water toevoegen als het droog dreigt te koken.

Serveersuggestie

Opdienen met salade en rijst of met salade en brood.