Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-linzen met gedroogde tomaten

Dupuis linzen-1

Ingrediënten

dupuis-linzen
bouillonblokje
olie
ui
knoflook
bleekselderij
paprika
korianderpoeder
zongedroogde tomaten in een potje met olijfolie

Bereiding

De dupuis-linzen koken met een bouillonblokje en eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olijfolie uit het potje tomaten langzaam verhitten. Eventueel meer olie toevoegen als het te weinig is. Ui en knoflook toevoegen, doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Stukjes bleekselderij en paprika meebakken. Korianderpoeder toevoegen. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij en op het laatst de linzen erbij.
Goed warm laten worden.

Recept: champignon-room-saus

Ingrediënten

kastanjechampignons
sojaroom
margarine
knoflook
peper
zout
paprikapoeder
gistvlokken

Bereiding

De margarine in bakpan heet laten worden. Niet aan laten branden.
Champignons, in schijfjes of gehalveerd, erbij. Telkens omdraaien zodat ze mooi gelijkmatig bruin worden. Kruiden erover strooien.

Op het laatst de room erdoor.