Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase bloemkool met linzenschotel

Rode linzen1

Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g gare linzen
- 1 kleine bloemkool
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- 200 gram verse spinazie
- 3 eetlepels currypasta

Bereiding

- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze een minuut of 5, zet dan het vuur uit en laat ze in het water nagaren.
- Verwarm de olie en bak hierin de linzen met de ui, knoflook en kruiden.
- Was de spinazie en scheur in stukken.
- Voeg dan de spinazie, de afgegoten bloemkool en de currypasta toe en laat nog even goed opwarmen onder voortdurend roeren.

Recept: chocolade-biscuittaart

Ingrediënten

1 pak moutbiscuit van 200 gram 100 gram margarine
100 gram kokos
100 gram gemengde noten
200 gram pure chocola (repen)

Bereiding

De biscuit verkruimelen en de noten fijnmalen.
De margarine samen met de helft van de chocola smelten in een pannetje. Dit mengen met de biscuit, noten en kokos.
Af laten koelen en daarna de rest van de chocola smelten en eroverheen gieten. Dit af laten koelen tot kamertemperatuur en nog twee uur in de koelkast zetten.
Daarna pas uit de vorm halen.