Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-spruitjessalade

Spruiten

Ingrediënten

- 1 grote wortel
- een handvol spruitjes
- 1 prei
- 1/2 blok rooktofu
- 1/2 pak yofu (sojayoghurt)
- 1 teen knoflook
- kruidenzout
- 1 theelepel chilimosterd
- scheutje diksap
- scheut olijfolie

Bereiding

De spruitjes schoonmaken en halveren. Ongeveer een minuut of acht koken, afhankelijk van de grootte. Ze moeten niet heel zacht zijn. De tofu in blokjes snijden en in hete olie knapperig bakken.

De wortel raspen en van de prei een klein wit stukje in hele dunne ringetjes snijden. Mengen.

Een sausje maken van yofu, olie, mosterd, knoflook, kruidenzout en diksap. Dit mengen door de wortel en prei.
Als de spruiten en tofu enigzins zijn afgekoeld kunnen ze er ook door.

Recept: chocolade-biscuittaart

Ingrediënten

1 pak moutbiscuit van 200 gram 100 gram margarine
100 gram kokos
100 gram gemengde noten
200 gram pure chocola (repen)

Bereiding

De biscuit verkruimelen en de noten fijnmalen.
De margarine samen met de helft van de chocola smelten in een pannetje. Dit mengen met de biscuit, noten en kokos.
Af laten koelen en daarna de rest van de chocola smelten en eroverheen gieten. Dit af laten koelen tot kamertemperatuur en nog twee uur in de koelkast zetten.
Daarna pas uit de vorm halen.