Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijvie met appel en rozijn

Appel

Ingrediënten

- 4 appels
- citroensap, het liefst van verse citroen
- klont boter of margarine
- krop andijvie
- 4 eetlepels rozijnen
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Week de rozijnen een paar uur in koud water of 10 minuten in heet water

Rasp de appels op een grove rasp en besprenkel ze dan met citroensap.

Was de andijvie en snijd het blad in reepjes.

Smelt de boter of margarine in een hoge pan en roer hierin alle ingrediënten behalve het peper en zout.
Schep alles regelmatig om en laat dan een minuut of 8 stoven op een laag vuur met een deksel half op de pan. Eventueel wat water toevoegen als je bang bent dat het droogkookt.

Voeg nu zout en peper naar smaak toe.

Recept: chocolade-biscuittaart

Ingrediënten

1 pak moutbiscuit van 200 gram 100 gram margarine
100 gram kokos
100 gram gemengde noten
200 gram pure chocola (repen)

Bereiding

De biscuit verkruimelen en de noten fijnmalen.
De margarine samen met de helft van de chocola smelten in een pannetje. Dit mengen met de biscuit, noten en kokos.
Af laten koelen en daarna de rest van de chocola smelten en eroverheen gieten. Dit af laten koelen tot kamertemperatuur en nog twee uur in de koelkast zetten.
Daarna pas uit de vorm halen.