Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rozijnenchutney

Rozijnen

Ingrediënten

150 gram rozijnen (een nacht geweekt)
gemberwortel (ongeveer 2 centimeter dik, geschild en geraspt)
eetlepel kokos (geraspt)
scheutje diksap

Bereiding

Alles in blender of staafmixer goed mixen. In koelkast paar uur af laten koelen.

Serveersuggestie

Lekker bij bijvoorbeeld een curry.

Recept: chocoladeperen

Ingrediënten

2 dl water
150 g suiker
1 stokje kaneel
4 doyène du comice-peren
100 g pure chocolade

Bereidingswijze

Voeg water, suiker en het stokje kaneel samen in een pan. Breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Doe de hele, ongeschilde, gewassen peren in het kokende water. Laat 20 minuten verder koken, eventueel minder indien de peren heel rijp zijn. Doof het vuur en laat de peren in de saus afkoelen. Trek de schillen van de peren wanneer ze niet meer te warm zijn. Halveer ze en ontdoe ze van het klokhuis.

Verbrokkel de chocolade. Smelt de chocolade in de saus waarin je de peren gekookt hebt. Giet de chocoladesaus over de peren.

Als de saus te dun is nog even laten inkoken.

Serveersuggestie

Opdienen met vanillevla of ijs.