Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappels met spinazie

Aardappel met spinazie

Ingrediënten

(voor 2 personen)
- 400 gram aardappels
- 600 gram spinazie, het liefst de wilde variant
- 4 eetlepels olie
- klein handje gistvlokken
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- snufje zout en peper

Bereiding

De aardappels schillen of boenen en in stukken snijden. Opzetten in water, aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten koken. Ze moeten in ieder geval nog niet gaar zijn.
Afgieten in een vergiet en even laten staan om ze zo droog mogelijk te laten worden.

De spinazie wassen en in stukken scheuren, eventueel de nerven eruit halen.

In een bakpan olie verwarmen. De aardappels erbij doen en het vuur hoog zetten. Als ze bruin worden het vuur lager zetten en de aardappels gaar laten worden.
De in ringen gesneden ui en de knoflook erbij.

Als de aardappels gaar zijn, de spinazie, de gistvlokken, peper en zout toevoegen. Goed roeren. De spinazie kan er waarschijnlijk niet allemaal in een keer bij, maar dat komt snel genoeg aangezien spinazie heel snel slinkt. Dan meteen van het vuur halen en opdienen.

Serveersuggestie

Lekker hierbij is een yofu-knoflooksausje.
Dit gerecht is ook erg lekker met blauwe aardappels, het ziet er dan heel speciaal uit (zie foto).

Recept: chocoladetaart

Ingrediënten

1 pakje volkoren biscuitjes
150 gram plantaardige margarine
2 pakjes sojaslagroom (soyatoo)
200 gram pure chocolade

Bereiding

Verkruimel de biscuitjes en smelt de margarine in een pannetje op een laag vuur.

Meng de kruimels in de pan met de margarine en doe deze massa in een springvorm. Dit is de bodem van de taart. Zet deze in de koelkast om op te laten stijven, dit duurt ongeveer een half uur.

Smelt de chocolade au bain marie en klop hier de slagroom doorheen. Giet dit mengsel over de bodem.

Plaats de taart nogmaals in de koelkast voor 2 uur.