Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: komkommersoep

Munt2

De groente komkommer wordt over het algemeen koud, in een salade, gegeten. Maar je kan er ook lekkere soep van maken.

Ingrediënten

- komkommer(s)
- olijfolie
- bouillonpoeder of -blokje
- chilipoeder
- water
- verse muntblaadjes
- verse dille
- sojaroom

Bereiding

De komkommer(s) schillen en in blokjes snijden.
Olie in de pan doen en de komkommerblokjes en chilipoeder erbij. Het vuur laag laten zodat de komkommer kan smoren. Na een minuut of tien water en bouillon toevoegen. Langzaam aan de kook laten komen en eventjes doorkoken. Gas uitzetten. Verse takjes dille en blaadjes munt toevoegen, en er met de staafmixer een gladde soep van maken.

Serveersugeestie

Op het bord pas de sojaroom erdoor doen voor wie dat wil.

Recept: curry

Ingrediënten

cashewmelk
ui
paprika
prei
broccoli
wortel
knoflook
kerrie
kardamom
koriander
cayennepeper
kokos
kurkuma

Bereiding

In een hoge pan ui, paprika en prei bakken in olie. Knoflook en alle kruiden erbij doen. Laten bakken zonder dat het aanbrandt.
Daarna de cashewmelk, de wortel, de broccoli en de kokos toevoegen. Nog ongeveer een kwartier laten sudderen.
Als het te droog wordt water toevoegen. Het is de bedoeling dat het een behoorlijk vochtige massa wordt.

Serveersuggestie

Lekker met salade, rijst en tempeh.