Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasalade met voorjaarsgroenten

Jonge peul

Ingrediënten voor 2 personen

- 150 gram pasta naar keuze
- 400 gram verse voorjaarsgroenten naar keuze zoals asperges (wit of groen), doperwtjes, peultjes
- 200 gram verse blaadjes als spinazie, zuring, rucola
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 gram olijven en/of gedroogde tomaatjes (in olie)
- verse basilicum en bieslook
- zout, peper, gistvlokken naar smaak

Bereiding

Kook de groenten tot ze net gaar zijn. Jonge peultjes en doperwten hoeven niet meer dan een paar minuten.
Was de blaadjes.

Maak een dressing van knoflook, olijfolie, zout, peper, gistvlokken en de kruiden.

Kook de pasta beetgaar en spoel 'm na het koken af met koud water. Doe de pasta in een schaal en schenk er meteen een scheutje olijfolie door. Voeg de gekookte groenten, de olijven, de tomaatjes en de verse baadjes toe.
Goed mengen met de dressing.

De salade minimaal een uur af laten koelen zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Recept: curry

Ingrediënten

cashewmelk
ui
paprika
prei
broccoli
wortel
knoflook
kerrie
kardamom
koriander
cayennepeper
kokos
kurkuma

Bereiding

In een hoge pan ui, paprika en prei bakken in olie. Knoflook en alle kruiden erbij doen. Laten bakken zonder dat het aanbrandt.
Daarna de cashewmelk, de wortel, de broccoli en de kokos toevoegen. Nog ongeveer een kwartier laten sudderen.
Als het te droog wordt water toevoegen. Het is de bedoeling dat het een behoorlijk vochtige massa wordt.

Serveersuggestie

Lekker met salade, rijst en tempeh.