Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-aubergine-chilischotel

Chili con wheaty

Ingrediënten

(voor twee personen)
- 300 gram aardappels
- 1 middelgrote aubergine
- olijfolie plus frituurolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 pak chili con wheaty (vleesvervanger van Wheathy)
- ketchup of tomatenpuree

Bereiding

Schil of was de aardappels en snijd ze in stukken, kook deze ongeveer 5 minuten. Afgieten en droog laten worden.

Was of schil de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak ze in veel, hete, olie. Deels frituur- en deels olijfolie, op deze manier kan de olie heter worden en krijg je tegelijkertijd de lekkere smaak van de olijfolie.

Als de aubergine zacht is de brokken aardappel toevoegen. Het vuur redelijk hoog laten zodat de aardappels bakken.
Na ongeveer 10 minuten de in ringen gesneden ui en de knoflook erbij doen. Blijven roeren.
Nu de chili en de ketchup of tomatenpuree erbij.

Als alles gaar en warm is opdienen.

Serveersuggestie

Serveren met een groene salade en yofuknoflooksaus.

Recept: curry

Ingrediënten

cashewmelk
ui
paprika
prei
broccoli
wortel
knoflook
kerrie
kardamom
koriander
cayennepeper
kokos
kurkuma

Bereiding

In een hoge pan ui, paprika en prei bakken in olie. Knoflook en alle kruiden erbij doen. Laten bakken zonder dat het aanbrandt.
Daarna de cashewmelk, de wortel, de broccoli en de kokos toevoegen. Nog ongeveer een kwartier laten sudderen.
Als het te droog wordt water toevoegen. Het is de bedoeling dat het een behoorlijk vochtige massa wordt.

Serveersuggestie

Lekker met salade, rijst en tempeh.