Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: champignonsoep

Kastanjechampignon

Ingrediënten

kastanjechampignons (gehalveerd)
margarine
ui (in ringen)
prei (in ringen)
bleekselderij (in stukjes)
kerrie
zout
peper
dille
oregano
paprikapoeder
knoflook
water en/of sojamelk
sojaroom
bouillonpoeder of -blokje
shoyu

Bereiding

 De champignons bakken met de ui in de gesmolten margarine. Kruiden en knoflook toevoegen, meebakken. Daarna de sojamelk of het water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon toevoegen en de groenten erbij doen.

Ongeveer 10 minuten laten koken. Op het allerlaatst de room erdoorheen roeren. Daarna meteen vuur uit en opdienen.

Recept: droomballetjes

Ingrediënten

dadels
gemalen kokos
amandelmeel
kaneel
vanille
citroenrasp van de schil.

Hoeveelheden: ongeveer gelijke delen dadels (begin met 125 gram), amandelmeel en kokos, afhankelijk van je smaak en dikte om te rollen. Je kan hier van afwijken door de hoeveelheid dadels te vergroten, dan wordt het zoeter.
Kaneel, vanille en citroenrasp naar smaak.

Bereiding

Week de dadels minimaal 3 uur (of een nacht) en ontpit ze dan. Pureer de dadels in een roerzeef of in een keukenmachine. Vermeng deze dadelpulp met de kokos, amandelmeel, kaneel, vanille en citroenrasp.
Draai er mooie balletjes van en rol deze door wat achtergehouden kokos.

Serveersuggestie

Serveer op een mooi schaaltje en droom weg bij de smaak van zoet met pure ingrediënten.