Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bananentaart

Rijpe bananen2

Ingrediënten
 

voor de bodem:
1 pakje moutbiscuit van 200 gram
150 gram margarine

voor de vulling:
4 rijpe bananen
½ liter soja-vanillevla
1 zakje agar-agar
½ liter rijstemelk met amandel en hazelnoot (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkel)

Bereiding

Om de bodem te maken koekjes verkruimelen en margarine smelten. Met elkaar mengen en in een springvorm goed aandrukken. De springvorm hoeft niet ingevet te worden.

De bodem af laten koelen tot kamertemperatuur en dan nog een half uurtje in de koelkast zetten.

In een blender de agar-agar, de bananen, de rijstemelk en sojavla mengen en daarna verhitten in een pan. Het is belangrijk om te blijven roeren zodat de agar-agar goed verdeeld blijft.
Een paar minuten zachtjes laten doorkoken (nog steeds blijven roeren).

De vulling voorzichtig over de taartbodem schenken. Laten afkoelen en in de koelkast zetten. Ongeveer twee uur koelen voor serveren. Daarna uit de springvorm halen.

Recept: droomballetjes

Ingrediënten

dadels
gemalen kokos
amandelmeel
kaneel
vanille
citroenrasp van de schil.

Hoeveelheden: ongeveer gelijke delen dadels (begin met 125 gram), amandelmeel en kokos, afhankelijk van je smaak en dikte om te rollen. Je kan hier van afwijken door de hoeveelheid dadels te vergroten, dan wordt het zoeter.
Kaneel, vanille en citroenrasp naar smaak.

Bereiding

Week de dadels minimaal 3 uur (of een nacht) en ontpit ze dan. Pureer de dadels in een roerzeef of in een keukenmachine. Vermeng deze dadelpulp met de kokos, amandelmeel, kaneel, vanille en citroenrasp.
Draai er mooie balletjes van en rol deze door wat achtergehouden kokos.

Serveersuggestie

Serveer op een mooi schaaltje en droom weg bij de smaak van zoet met pure ingrediënten.