Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: walnoot-abrikoos-cake

Walnoot2

Ingrediënten

pond zelfrijzend bakmeel
flinke scheut olie, liefst notenolie
flinke scheut appeldiksap
gepelde en in stukjes gebroken walnoten
in stukjes gesneden abrikozen (de oranje zijn vrijwel altijd gezwaveld, liever de bruine, biologische nemen)
zoveel water dat het een dikke, stevige maar nog wel door te roeren massa wordt
kaneel
een snufje zout

Bereiding

Alle ingrediënten stevig mengen met een houten lepel, evt. de steel gebruiken, en in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik gieten.

Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden en de cake in ongeveer 80 minuten mooi bruin en gaar bakken.

Recept: gebakken pompoen

Ingrediënten

groene of oranje pompoen
olie
ui
paprika
gomasio
kerrie

Bereiding

Groene pompoen het liefst schillen. De oranje kan met schil gegeten worden.
Pompoen in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik snijden. Olie heet laten worden in koekenpan. De pompoen erin doen. Na een paar minuten, als de onderkant mooi bruin geworden is, de schijfjes omdraaien. Ui, paprika, gomasio en kerrie toevoegen. Nog een keer omdraaien na een paar minuten. Tot ze aan alle twee de kanten mooi bruin zijn en helemaal zacht van binnen.