Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pompoencurry

Zapallito pompoen

Ingrediënten

- pompoen, in stukjes
- sperziebonen, gebroken
- broccoli, in roosjes en het steeltje in stukjes
- ui
- prei, in ringetjes
- wortel
- kerrie,
- koriander
- kurkuma
- knoflook
- kokosmelk

Bereiding

De pompoen, boontjes en broccoli ongeveer 10 minuten koken tot ze net niet helemaal gaar zijn. In een andere pan de ui, prei en wortel in de olie bakken.
Na ongeveer 10 minuten de kruiden en knoflook erbij. Dan de afgegoten groenten en de kokosmelk toevoegen. Ongeveer een kwartier laten sudderen. Als het te droog lijkt te worden meer kokosmelk of water toevoegen. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.

Recept: guacamole

avocado (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

2 avocado's
2 el limoensap
1 teen knoflook, geperst
1 tomaat in blokjes
snufje chilipoeder
een drupje olijfolie
stukje rode ui, fijngesneden

Bereiding

Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en doe in een grote schaal met het limoensap en de rest. Goed door elkaar prakken.

Serveersuggestie

Lekker bij tortilla chips of op geroosterd brood.