Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

Recept: linzenschotel

Ingrediënten

dupuislinzen, gekookt en uitgelekt
ui
wortel
bleekselderij
knoflook
gedroogde tomaten in olie
korianderpoeder
paprika
bouillonblokje (plantaardig)

Bereiding

De dupuislinzen ongeveer 25 minuten koken met een bouillonblokje. Proeven of ze gaar zijn. Daarna eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olie van de gedroogde tomaten langzaam verhitten. Ui en knoflook kleingesneden toevoegen. Doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Daarna de bleekselderij en paprika meebakken. Koriander toevoegen.
De zongedroogde tomaatjes in vieren gesneden erdoor en op het laatst de linzen erbij. Goed warm laten worden.

Serveersuggestie

Lekker hierbij is een salade en vers brood.