Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: ontbijtsalade

Rozijnen

Ingrediënten

water

 

gedroogde vijgen
rozijnen
sesamzaadjes
appel
sinaasappel
walnoten
venkel
bleekselderij

Bereiding

De avond ervoor de vijgen, in stukjes gesneden of geknipt, samen met de rozijnen en de sesamzaadjes weken in een schaal. Zet ze ruim onder water, als niet alle vocht wordt opgenomen is dit zeer goed nog te drinken.

's Morgens in de schaal de overige ingrediënten, in stukjes gesneden of gebroken, toevoegen.
Mengen en meteen opeten.

Recept: maïs op de barbecue

Ingrediënten

4 maïskolven met het blad er nog omheen
peper en zout
1 el peterselie
1 el oregano
4 el olijfolie

Bereiding

Maak eerst de marinade: neem een kom en vermeng daarin de olie, de oregano en peterselie. Zet de marinade weg en ga verder met de maïskolven.

Leg de maïskolven in een pan met koud water en laat ze daar minstens een half uur in staan. Laat de kolven vervolgens uitlekken boven de gootsteen. Zodra de kolven droog zijn het blad naar beneden trekken (niet weghalen), en daarna het hooi weghalen.

Bestrijk de kolven nu met de marinade en vouw de bladeren terug naar boven. Leg de kolven op het midden van een gloeiende barbecue. Rooster ze in ongeveer een kwartiertje gaar. Vergeet niet om ze halverwege om te draaien.

Zodra de maïs helemaal gaar is, deze van de barbecue af halen en het blad verwijderen. Voeg naar smaak peper en zout toe.