Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met winterpostelein

Knoflook1

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram pasta naar keuze
250 gram kastanjechampignons (1 bakje)
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie
20 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
1 bosje winterpostelein

Bereiding

Snijd de ui in dunne ringen en de champignons doormidden. Knip de tomaatjes in stukjes. Was de winterpostelein. Hak de noten grof.

Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak.

Verwarm de olie uit het potje tomaatjes in een bakpan en bak hier de ui en de champignons in. Daarna de knoflook, de noten en de tomaatjes toevoegen.

Doe de gare en afgegoten pasta bij de groenten in de pan, en dan de postelein erbij. Laat even doorwarmen. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Recept: maïs op de barbecue

Ingrediënten

4 maïskolven met het blad er nog omheen
peper en zout
1 el peterselie
1 el oregano
4 el olijfolie

Bereiding

Maak eerst de marinade: neem een kom en vermeng daarin de olie, de oregano en peterselie. Zet de marinade weg en ga verder met de maïskolven.

Leg de maïskolven in een pan met koud water en laat ze daar minstens een half uur in staan. Laat de kolven vervolgens uitlekken boven de gootsteen. Zodra de kolven droog zijn het blad naar beneden trekken (niet weghalen), en daarna het hooi weghalen.

Bestrijk de kolven nu met de marinade en vouw de bladeren terug naar boven. Leg de kolven op het midden van een gloeiende barbecue. Rooster ze in ongeveer een kwartiertje gaar. Vergeet niet om ze halverwege om te draaien.

Zodra de maïs helemaal gaar is, deze van de barbecue af halen en het blad verwijderen. Voeg naar smaak peper en zout toe.