Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: boterraapsalade

Ingrediënten

- raap
- wortel
- rozijnen, geweekt
- appel
- (hazel)-noten, geraspt
- olijfolie
- diksap
- knoflook
- mosterd

Bereiding

De raap en de wortel raspen of in kleine blokjes snijden. Geweekte rozijnen en appel in stukjes erbij. Eventueel geraspte (hazel)-noten.
Maak een sausje van olijfolie, diksap, knoflook, mosterd en evt. azijn. Giet dit over de groenten. Goed mengen.

Recept: pasta met winterpostelein

knoflook1 (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram pasta naar keuze
250 gram kastanjechampignons (1 bakje)
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie
20 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
1 bosje winterpostelein

Bereiding

Snijd de ui in dunne ringen en de champignons doormidden. Knip de tomaatjes in stukjes. Was de winterpostelein. Hak de noten grof.

Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak.

Verwarm de olie uit het potje tomaatjes in een bakpan en bak hier de ui en de champignons in. Daarna de knoflook, de noten en de tomaatjes toevoegen.

Doe de gare en afgegoten pasta bij de groenten in de pan, en dan de postelein erbij. Laat even doorwarmen. Naar smaak peper en zout toevoegen.