Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensoep

Oregano1

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 of 5 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paprikapoeder
- oregano
- 2 handjes taugé
- 2 eetlepels kokos
- 2 dl water

Bereiding

Olijfolie verwarmen. Hierin de ui fruiten en na een paar minuten de knoflook toevoegen. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. De kruiden erdoor doen.
Dan de tomaten, de tomatenpuree en het water erbij. Aan de kook laten komen. Ongeveer 10 à 15 minuten laten pruttelen. Als het te droog dreigt te worden, nog een beetje water toevoegen. Vlak voor opdienen taugé en kokos erdoor.

Recept: pastinaak uit de oven

Ingrediënten

pastinaken
gomasio
olie
spruitjes

Bereiding

Pastinaken schoonborstelen en drogen. In schijfjes snijden. De grote schijven halveren. In een schaal doen met gomasio en olie. Roeren.

De oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden. De pastinaakschijfjes ongeveer een half uurtje in de oven. Het kan zijn dat je de oven lager moet zetten op een gegeven moment.

Als je geen oven hebt, kan je de schijfjes ook in een bakpan bakken.

Serveersuggestie

Je kan hierbij gekookte spruitjes serveren, maar je kan ook de spruitjes halveren en meebakken.

Een spitskoolsalade erbij met yofusaus.