Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

120 gram gebuild meel80 gram gemalen amandeleneetlepel sojameel3 eetlepels olie3 eetlepels ahornsiroop2 eetlepels rijststroop1/2 theelepel natriumbicarbonaateetlepel water2 à 3 eetlepels chocopasta of jam

Bereiding

Meng het gebuilde meel met het sojameel, natriumbicarbonaat en de amandelen. In een andere schaal meng je de olie, ahornsiroop, rijststroop en water.
Voeg de droge massa bij deze schaal. Goed mengen tot je een soepel deeg hebt.

Vorm van dit deeg kleine platte rondjes van ongeveer 1 centimeter dikte en leg ze op een bakplaat. Duw met een vinger een kuiltje in elk koekje, en vul dit met de chocopasta of de jam.

In een voorverwarmde oven van 175 graden 10 à 15 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn.

Recept: pastinaak uit de oven

Ingrediënten

pastinaken
gomasio
olie
spruitjes

Bereiding

Pastinaken schoonborstelen en drogen. In schijfjes snijden. De grote schijven halveren. In een schaal doen met gomasio en olie. Roeren.

De oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden. De pastinaakschijfjes ongeveer een half uurtje in de oven. Het kan zijn dat je de oven lager moet zetten op een gegeven moment.

Als je geen oven hebt, kan je de schijfjes ook in een bakpan bakken.

Serveersuggestie

Je kan hierbij gekookte spruitjes serveren, maar je kan ook de spruitjes halveren en meebakken.

Een spitskoolsalade erbij met yofusaus.