Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aubergine-tomatenschotel

Tijm1

Ingrediënten (voor 2 personen)

- olijfolie
- 1 middelgrote aubergine
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook
- zout
- peper
- tijm

Bereiding

Was de aubergine en snijd ‘m in schijfjes of in plakken. Bak deze in een flinke hoeveelheid hete olie totdat hij zacht en sappig is.

Voeg het gehakte teentje knoflook, peper, zout, tijm en de in stukjes gesneden tomaten toe.

Dek de pan af en laat het lekker pruttelen, ongeveer 15 tot 25 minuten.

Serveersuggestie

Serveren met rijst en vegetarische gyros.

Recept: roerbak-paksoy

paksoy (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

1 paksoy
1 pak rooktofu
2 wortels
1 rode paprika in blokjes
100 gram rijst
olie
sojasaus

Bereiding

Kook de rijst.

Bak de tofu in blokjes lekker knapperig.

Snij de paksoy en de paprika in reepjes en de wortel in blokjes. Bak deze in een wok met olie.
Voeg sojasaus toe.

De gare rijst en de tofublokjes op het laatst even meebakken.

Serveersuggestie

Pindasaus erbij.