Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-linzen met gedroogde tomaten

Dupuis linzen-1

Ingrediënten

dupuis-linzen
bouillonblokje
olie
ui
knoflook
bleekselderij
paprika
korianderpoeder
zongedroogde tomaten in een potje met olijfolie

Bereiding

De dupuis-linzen koken met een bouillonblokje en eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olijfolie uit het potje tomaten langzaam verhitten. Eventueel meer olie toevoegen als het te weinig is. Ui en knoflook toevoegen, doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Stukjes bleekselderij en paprika meebakken. Korianderpoeder toevoegen. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij en op het laatst de linzen erbij.
Goed warm laten worden.

Recept: smoothie met meloen

shake_nog_ongeschonden smoothie_met_meloen

Ingrediënten

- halve meloen (galia- of honing-)
- 1 banaan
- 1 sinaasappel
- handje ongeroosterde cashewnoten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel kokosrasp
- beetje (soja)yoghurt
- snufje kaneel, kurkuma, gemberpoeder, kardemon, naar wens

Bereiding

Maal eerst de noten en lijnzaadjes in de blender.
Verwijder de pitten uit de halve meloen en de sinaasappel.

Meng alles goed in de blender.