Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Knollenpot

Pastinaak

Een recept uit de folder 'Vergeten Groenten' van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN).

Ingrediënten, voor 4 personen

- 3 flinke pastinaken (ongeveer een kilo), in stukken
- 4 wortelpeterselies, in repen
- een handvol schorseneren, schoongemaakt en in stukken
- 4 flinke aardperen, in stukken
- 1 kleine pompoen, in stukken
- gemalen komijn
- korianderzaad
- venkelzaad
- zout en peper

Bereiding

Breng water aan de kook en laat hierin de in stukken gesneden knollen 5 tot 7 minuten meekoken.
Verwarm de oven voor op 250 graden C. Leg alle gesneden groenten in een ingevette ovenschaal en schep de kruiden door de groenten.

30 minuten bakken in de oven, halverwege een keer omscheppen.

Recept: spitskoolsalade

spitskool1 (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

spitskool
rode ui
wortel
appel
yofu
mosterd
knoflook
dille
olijfolie

Bereiding

De kool in kleine stukjes snijden, de appel en de wortel raspen. De rode ui in dunne ringetjes snijden.
De overige ingrediënten mengen tot een dikke saus.
Alles door elkaar mengen.