Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Energie-medaillons met groente

Energie medaillon

Dit gerecht kan zo gegeten worden of gecombineerd met rijst en/of een salade.

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 aubergine, in stukjes gesneden
- 1/2 prei, gewassen en in ringetjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 rode puntpaprika, in stukken
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/ paksoy, gewassen en in grove stukken gesneden
- 4 energie-medaillons (Soto)
- zout, peper, paprikapoeder, kurkuma
- ketchup, tomatenpuree naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een ruime bakpan of wok. Bak hierin de aubergine even op hoog vuur zodat de stukjes mooi zacht en een beetje bruin zijn. Genoeg olie is een voorwaarde voor lekkere aubergine.

Dan de rest van de groenten toevoegen en regelmatig roerend, op een matig vuur, bakken. De kruiden meebakken.

De energie-medaillons met de handen in stukken breken en meebakken.

De ketchup en/of tomatenpuree toevoegen en de boel nog even goed doorwarmen.

Recept: vijgen-witlof-salade

vijgen (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

gedroogde vijgen (in stukjes, een nacht geweekt)
appel
sinaasappel
walnoot
witlof

Bereiding

Alles in stukjes snijden en bij elkaar doen in een schaal. Inclusief (een deel van) het weekwater van de vijgen. (Als je teveel water hebt is dit lekker om zo op te drinken.)

Goed husselen.