Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: mangotoetje

Munt2

Ingrediënten

- 2 rijpe mango’s
- ½  bosje citroenmelisse
- ½ bosje munt

Bereiding

De mango’s schillen en langs de pit in stroken snijden. Doe dit boven een grote schaal zodat het sap opgevangen wordt. Daarna de stroken in stukjes snijden.

Was de kruiden, eventueel harde stelen verwijderen, en fijn hakken.

Alles met een blender of staafmixer pureren en minstens een half uur laten staan.

Recept: walnoot-abrikoos-cake

walnoot2 (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

pond zelfrijzend bakmeel
flinke scheut olie, liefst notenolie
flinke scheut appeldiksap
gepelde en in stukjes gebroken walnoten
in stukjes gesneden abrikozen (de oranje zijn vrijwel altijd gezwaveld, liever de bruine, biologische nemen)
zoveel water dat het een dikke, stevige maar nog wel door te roeren massa wordt
kaneel
een snufje zout

Bereiding

Alle ingrediënten stevig mengen met een houten lepel, evt. de steel gebruiken, en in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik gieten.

Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden en de cake in ongeveer 80 minuten mooi bruin en gaar bakken.