Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-biscuit-taart

Abrikoos

Ingrediënten

voor de bodem:
1 pakje moutbiscuit
150 gram margarine

voor de vulling:
200 gram abrikozen (8 uur geweekt)
2 bananen
75 gram griesmeel
2 eetlepels appel-diksap
1 theelepel citroenrasp
kokos

Bereiding

Week de abrikozen een nacht van tevoren in 3 dl water.

Verkruimel de biscuit en smelt de margarine. Mengen en goed aandrukken in een springvorm.

De abrikozen afgieten (weekwater bewaren) en pureren met de bananen. Het weekwater met het griesmeel aan de kook brengen. Een paar minuten zachtjes doorkoken en dan appel-diksap en citroenrasp toevoegen. Van het vuur halen en mengen met het abrikozen/bananen-mengsel.

In springvorm gieten en af laten koelen. De kokos eroverheen strooien.

Recept: yofukruidenkaasje

Ingrediënten

1 beker yofu naturel yoghurt
verse (tuin)-kruiden, zoals peterselie, bieslook, dille, enz.
knoflook, minstens 1 teen
zout
peper

schone theedoek en een elastiekje

Bereiding

Meng de yoghurt met de kruiden en de knoflook.
Giet 't in de theedoek, knoop die dicht met een elastiek of een touwtje. Hang de theedoek op (bijvoorbeeld boven de gootsteen) en wacht ongeveer 24 uur, of tot het meeste vocht uit de yoghurt is gedropen.
Ziehier een vega kruimel-kruidenkaasje!

Serveersuggestie

Dit 'kaasje' is lekker op toast, voor bij de borrel, of op brood natuurlijk. Maar ook lekker in een stamppot.