Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: ontbijtsalade

Rozijnen

Ingrediënten

water

 

gedroogde vijgen
rozijnen
sesamzaadjes
appel
sinaasappel
walnoten
venkel
bleekselderij

Bereiding

De avond ervoor de vijgen, in stukjes gesneden of geknipt, samen met de rozijnen en de sesamzaadjes weken in een schaal. Zet ze ruim onder water, als niet alle vocht wordt opgenomen is dit zeer goed nog te drinken.

's Morgens in de schaal de overige ingrediënten, in stukjes gesneden of gebroken, toevoegen.
Mengen en meteen opeten.

Recept: yofukruidenkaasje

Ingrediënten

1 beker yofu naturel yoghurt
verse (tuin)-kruiden, zoals peterselie, bieslook, dille, enz.
knoflook, minstens 1 teen
zout
peper

schone theedoek en een elastiekje

Bereiding

Meng de yoghurt met de kruiden en de knoflook.
Giet 't in de theedoek, knoop die dicht met een elastiek of een touwtje. Hang de theedoek op (bijvoorbeeld boven de gootsteen) en wacht ongeveer 24 uur, of tot het meeste vocht uit de yoghurt is gedropen.
Ziehier een vega kruimel-kruidenkaasje!

Serveersuggestie

Dit 'kaasje' is lekker op toast, voor bij de borrel, of op brood natuurlijk. Maar ook lekker in een stamppot.