Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

Recept: zandspeculaasjes

Ingrediënten

200 gram gebuild meel
anderhalf (of iets meer) eetlepel speculaaskruiden
beetje zout
geraspte citroenschil
150 gram plantaardige margarine
ongeveer 125 gram maïsmoutstroop

Bereiding

Alles goed mengen tot een mooi deeg ontstaat. Dit zo'n half uur laten rusten.
Daarna de deeglap uitrollen tot ongeveer 1/3 cm dikte. Hiervan koekjes uitsteken of snijden.
Oven voorverwarmen op 150 graden. De koekjes ongeveer 20 minuten bakken.