Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gestoofde spitskool

Rodespitskool

Ingrediënten

olie
ui
verse gember
kerrie
spitskool
kokosmelk

Bereiding

De spitskool in fijne reepjes snijden.

In een pan met een dikke bodem de ui in de olie fruiten. De gember schillen en fijnsnijden of door een knoflookpers persen en meebakken. Vuur niet te hoog. Kerrie toevoegen.

De spitskool erbij doen en even meebakken. Dan de kokosmelk toevoegen. Goed roeren en met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten stoven.

Serveersuggestie

Dit gerecht kan geserveerd worden als een bijgerecht bij een rijsttafel of als een hoofdgroentegerecht bij een aardappelmaaltijd.

Roosteren

categorieën: Bereidingstechnieken

Roosteren heeft twee betekenissen:
- het boven een vuur garen van voedingsmiddelen;
- het in een droge pan knapperig maken van voedingsmiddelen als nootjes en zaden, suiker of bloem.