Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Indiase bietensalade

Indiase bietensalade

Ingrediënten

- 1 potje rode bieten (demeter)
- halve komkommer, gesneden in blokjes
- 2 tomaten, gesneden in partjes
- groene peper (naar wens)
- 1 tl geraspte kokos
- 3 el (soja)yoghurt
- handje geroosterde pinda’s of evt andere noten
- verse korianderblaadjes
- komijnzaadjes

Bereiding

Rooster de komijnzaadjes in een pan met een beetje olie en laat het even afkoelen.

Roer de bieten, komkommer, tomaten, (soja)yoghurt en wat geraspte kokos door elkaar.

Doe in een vijzel de komijnzaadjes, pinda’s en eventueel nog de groene peper.
Maal het wat fijner en strooi het door de bietensalade.

Roer alles door elkaar en  garneer de salade met korianderblaadjes.

Saladjar

categorieën: Afvallen algemeen, Koken en eten, Rauw eten

saladjar_voorbeeld

Een Salad Jar is letterlijk een salade in een glazen pot. Makkelijk om te maken, makkelijk om mee te nemen en het geeft weinig afwas. Bovendien is de salade op deze manier meerdere dagen te bewaren in een koelkast (of buiten als het koud genoeg is). De pot is uiteraard steeds opnieuw te gebruiken.

Kies een goede maat voor jou, eet eerst die pindakaas, kokosolie of pastasaus op of neem een weckpot en klaar ben je.

Er zijn een paar regels, trucjes die de feestvreugde verhogen.

- Doe de dressing onderin

- Begin met een de stevigste groenten (wortels, rauwebiet) dan eventueel peulvruchten of pasta, daarna de zachtere groenten (tomaat, komkommer etc) en eindig met de teerste (blaadjes) en eventuele gemalen nootjes, pitjes of zaadje

- Voor het eten de pot op zijn kop zetten en eventueel licht schudden om de dressing te verdelen

- Eet direkt uit de pot of kieper alles op een bord

Voor meer suggesties zie onderstaandelink en video.