Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spinazie met champignons

Wildespinazie

Ingrediënten

300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
klontje plantaardige margarine
zeezout
peper
handje zonnebloempitjes
eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

In een hoge hapjespan de margarine bruin laten worden en de doormidden gesneden champignons bakken. De spinazie wassen en met nog aanhangende water op de champignons leggen en onder scheppen, De spinazie zal slinken, dan opnieuw natte spinazie erbij en weer onderscheppen. Zo doorgaan tot alle spinazie gebruikt is. Als je snel werkt op hoog vuur blijft de spinazie fris groen en blijven de champignons stevig.

De zonnebloempitten en sesamzaadjes roosteren in een droge pan.

De geroosterde zonnebloempitten met sesamzaad eroverheen strooien.
Zeezout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Gekookte (nieuwe) aardappels erbij eten.

Saladjar

categorieën: Afvallen algemeen, Koken en eten, Rauw eten

saladjar_voorbeeld

Een Salad Jar is letterlijk een salade in een glazen pot. Makkelijk om te maken, makkelijk om mee te nemen en het geeft weinig afwas. Bovendien is de salade op deze manier meerdere dagen te bewaren in een koelkast (of buiten als het koud genoeg is). De pot is uiteraard steeds opnieuw te gebruiken.

Kies een goede maat voor jou, eet eerst die pindakaas, kokosolie of pastasaus op of neem een weckpot en klaar ben je.

Er zijn een paar regels, trucjes die de feestvreugde verhogen.

- Doe de dressing onderin

- Begin met een de stevigste groenten (wortels, rauwebiet) dan eventueel peulvruchten of pasta, daarna de zachtere groenten (tomaat, komkommer etc) en eindig met de teerste (blaadjes) en eventuele gemalen nootjes, pitjes of zaadje

- Voor het eten de pot op zijn kop zetten en eventueel licht schudden om de dressing te verdelen

- Eet direkt uit de pot of kieper alles op een bord

Voor meer suggesties zie onderstaandelink en video.