Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: courgette-amaranth soep

Amaranthvlokken

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 1/2 liter water
- bouillonblokje
- grote courgette
- 2 eetlepels amaranthvlokken

Bereiding

Rasp de courgette, eventueel na verwijdering van de zaden bij een erg groot exemplaar, op een grove rasp.

Breng het water met de bouillon aan de kook, voeg hieraan de courgette en de amarantvlokken toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Naar smaak kunnen er nog andere kruiden aan toegevoegd worden.

Saladjar

categorieën: Afvallen algemeen, Koken en eten, Rauw eten

saladjar_voorbeeld

Een Salad Jar is letterlijk een salade in een glazen pot. Makkelijk om te maken, makkelijk om mee te nemen en het geeft weinig afwas. Bovendien is de salade op deze manier meerdere dagen te bewaren in een koelkast (of buiten als het koud genoeg is). De pot is uiteraard steeds opnieuw te gebruiken.

Kies een goede maat voor jou, eet eerst die pindakaas, kokosolie of pastasaus op of neem een weckpot en klaar ben je.

Er zijn een paar regels, trucjes die de feestvreugde verhogen.

- Doe de dressing onderin

- Begin met een de stevigste groenten (wortels, rauwebiet) dan eventueel peulvruchten of pasta, daarna de zachtere groenten (tomaat, komkommer etc) en eindig met de teerste (blaadjes) en eventuele gemalen nootjes, pitjes of zaadje

- Voor het eten de pot op zijn kop zetten en eventueel licht schudden om de dressing te verdelen

- Eet direkt uit de pot of kieper alles op een bord

Voor meer suggesties zie onderstaandelink en video.