Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: appelcake

Appel2

Ingrediënten

2 appels
250 gram abrikozen
200 gram margarine
200 ml sojamelk
400 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Appels schillen en in stukjes snijden. De margarine smelten in een pan. De abrikozen in stukjes snijden.
De gesmolten margarine mengen met het meel, de sojamelk, de appelstukjes en abrikozen.

Doe dit alles in een cakevorm en bak ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 195 graden.

Saladjar

categorieën: Afvallen algemeen, Koken en eten, Rauw eten

saladjar_voorbeeld

Een Salad Jar is letterlijk een salade in een glazen pot. Makkelijk om te maken, makkelijk om mee te nemen en het geeft weinig afwas. Bovendien is de salade op deze manier meerdere dagen te bewaren in een koelkast (of buiten als het koud genoeg is). De pot is uiteraard steeds opnieuw te gebruiken.

Kies een goede maat voor jou, eet eerst die pindakaas, kokosolie of pastasaus op of neem een weckpot en klaar ben je.

Er zijn een paar regels, trucjes die de feestvreugde verhogen.

- Doe de dressing onderin

- Begin met een de stevigste groenten (wortels, rauwebiet) dan eventueel peulvruchten of pasta, daarna de zachtere groenten (tomaat, komkommer etc) en eindig met de teerste (blaadjes) en eventuele gemalen nootjes, pitjes of zaadje

- Voor het eten de pot op zijn kop zetten en eventueel licht schudden om de dressing te verdelen

- Eet direkt uit de pot of kieper alles op een bord

Voor meer suggesties zie onderstaandelink en video.