Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: oliekoek

Olijfolie

Een oliekoek is een variant op de bekende boterkoek.


Ingrediënten

700 gram gebuild meel
250 ml olie
400 gram rijstestroop
½ theelepel zout
geraspte citroenschil
2 eetlepels water

Bereiding

Alles met elkaar mengen en in een ingevette springvorm doen.
Bakken in de voorverwarmde oven op 225 graden, ongeveer 25 minuten.

Save food from the fridge

categorieën: Acties, Bereidingstechnieken, Koken en eten, natuur en milieu

save_food_from_the_fridge_jihyun_ryou

Save food from the fridge is een project van de Koreaanse Jihyun Ryou waarin zij traditionele manieren onderzocht om voedsel te bewaren zonder koelkast.

Voorbeelden zijn: het samen bewaren van appels en aardappels, omdat op deze manier het ethyleengas (dat de appels uitscheiden) het ontkiemen van de aardappels tegengaat. Deze blijven zo dus langer goed. Tegelijkertijd bewaar je zo de appels niet samen met ander fruit, want datzelfde gas zorgt ervoor dat fruit sneller rijpt.

Prei en wortels kan je het beste rechtop bewaren in (vochtig) zand, omdat ze dan het minste vocht verliezen en omdat dit de natuurlijke stand is van deze groenten. Zo verliezen ze ook minder energie