Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pittige lentekoolstoofschotel

Kokosolie

Ingrediënten voor 2 personen:

- flinke scheut olijf- of sesamolie
- 1 eetlepel kokosvet (kokosolie)
- 8 bladeren palmkool
- 4 grote bladeren spitskool
- 2 bosuien, in ringetjes
- 2 flinke handen snijbiet
- 1 eetlepel gomasio
- 1 eetlepel currypasta (let op ze zijn lang niet allemaal vega, die op de foto iig wel )
- 1 hand ongezouten cashewnootjes
- 300 gram verse doperwten (in de dop)
- 20 gram santen (coconut creamed, biona organic)
- snufje zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de olie en kokosvet langzaam in een hapjespan, voeg de bosui meteen toe en laat dit zachtjes garen.
De doperwten doppen.

Van de de bladeren van de palmkool en spitskool de nerven verwijderen, de bladeren in repen snijden en wassen. Deze dan met het aanhangende water in de pan doen. Even roeren. Daarna hetzelfde met de snijbiet.
de (rauwe) doperwten, gomasio, cashewnootjes, currypasta, santen en het zout toevoegen. Eventueel wat extra water als het droog lijkt te staan.

Vuur even hoog zetten zodat alles goed heet wordt, blijven roeren. Dan vuur laag, deksel op de pan.
Het is klaar als de ertjes gaar zijn.

Wie dat wil kan een salade, rijst en/of aardappelen erbij eten. Of iets anders natuurlijk.

Sea First Foundation

categorieën: Acties, natuur en milieu,

seafirst

De Sea First Foundation (SFF)  is opgericht door onder andere Dos Winkel. Bedoeling van deze organisatie is het geven van gastlessen over het behoud van de oceanen en alles wat daarin leeft.

Gastdocenten

Iedere gastdocent van de SFF heeft zijn eigen expertise. De één weet alles van duiken en van de Noordzee, een ander is expert op het gebied van tropische vissen. Weer een ander kan u alles vertellen over haaien. De overeenkomst is dat alle gastdocenten een grote passie hebben voor het onderwaterleven en hun enthousiasme graag delen. Bovendien kan onderwaterfotograaf Dos Winkel zijn onderwaterfoto’s exposeren in de school en daar rondleidingen bij geven.