Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: doperwten met sla

Verse doperwtjes in peul

Ingrediënten voor 2 personen

- 1 1/2 kilo verse doperwten
- 50 gram margarine
- 1 teen knoflook in grove stukken
-1 krop sla, gewassen en in stukken gescheurd
- basilicum, vers of gedroogd
- tijm, vers of gedroogd
- zout
- ongeveer 175 ml water

Bereiding

Smelt de margarine in een grote bakpan en fruit hierin de stukken knoflook eventjes. Verwijder dan de knoflook en voeg de doperwten bij de margarine. Roeren.
Schep de slablaadjes erdoor.

Voeg de kruiden en het water toe.

Zet het vuur laag en laat ongeveer15 à 20 minuten koken, het liefst tot al het vocht ingekookt is. Proef af en toe een erwtje om te testen of ze gaar zijn.
Breng de erwten op smaak met zout en peper.

Serveersuggestie

Dien deze schotel op met gebakken nieuwe aardappeltjes.

Een deel van de doperwten kan vervangen worden door peultjes of verse jonge boontjes.

Sea First Foundation

categorieën: Acties, natuur en milieu,

seafirst

De Sea First Foundation (SFF)  is opgericht door onder andere Dos Winkel. Bedoeling van deze organisatie is het geven van gastlessen over het behoud van de oceanen en alles wat daarin leeft.

Gastdocenten

Iedere gastdocent van de SFF heeft zijn eigen expertise. De één weet alles van duiken en van de Noordzee, een ander is expert op het gebied van tropische vissen. Weer een ander kan u alles vertellen over haaien. De overeenkomst is dat alle gastdocenten een grote passie hebben voor het onderwaterleven en hun enthousiasme graag delen. Bovendien kan onderwaterfotograaf Dos Winkel zijn onderwaterfoto’s exposeren in de school en daar rondleidingen bij geven.