Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rozijnenchutney

Rozijnen

Ingrediënten

150 gram rozijnen (een nacht geweekt)
gemberwortel (ongeveer 2 centimeter dik, geschild en geraspt)
eetlepel kokos (geraspt)
scheutje diksap

Bereiding

Alles in blender of staafmixer goed mixen. In koelkast paar uur af laten koelen.

Serveersuggestie

Lekker bij bijvoorbeeld een curry.

Smakelijk eten!

categorieën: films, Handel, wereldvoedselverdeling

Documentaire van Walther Grotenhuis

Wel of niet die boontjes uit Kenia voorschotelen aan je gasten? En een tropisch garnaaltje uit Azië als amuse? Wel zo chique. Smakelijk eten! laat je zien wat de gevolgen zijn van onze consumptie op het wereldwijde voedselsysteem. Wat is er allemaal aan voorafgegaan voordat de boontjes op je bord belanden? De schade die de productie van soja, garnalen en boontjes toebrengt aan mens, dier en milieu worden in deze documentaire getoond.