Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijvie met appel en rozijn

Appel

Ingrediënten

- 4 appels
- citroensap, het liefst van verse citroen
- klont boter of margarine
- krop andijvie
- 4 eetlepels rozijnen
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Week de rozijnen een paar uur in koud water of 10 minuten in heet water

Rasp de appels op een grove rasp en besprenkel ze dan met citroensap.

Was de andijvie en snijd het blad in reepjes.

Smelt de boter of margarine in een hoge pan en roer hierin alle ingrediënten behalve het peper en zout.
Schep alles regelmatig om en laat dan een minuut of 8 stoven op een laag vuur met een deksel half op de pan. Eventueel wat water toevoegen als je bang bent dat het droogkookt.

Voeg nu zout en peper naar smaak toe.

Smakelijk eten!

categorieën: films, Handel, wereldvoedselverdeling

Documentaire van Walther Grotenhuis

Wel of niet die boontjes uit Kenia voorschotelen aan je gasten? En een tropisch garnaaltje uit Azië als amuse? Wel zo chique. Smakelijk eten! laat je zien wat de gevolgen zijn van onze consumptie op het wereldwijde voedselsysteem. Wat is er allemaal aan voorafgegaan voordat de boontjes op je bord belanden? De schade die de productie van soja, garnalen en boontjes toebrengt aan mens, dier en milieu worden in deze documentaire getoond.