Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: winterposteleinsalade

Winterpostelein

Ingrediënten

winterpostelein
winterwortel
venkel
prei
pijnboompitjes

olijfolie
mosterd
yofu (sojayoghurt)
knoflook
zout

Bereiding

De pijnboompitjes roosteren in een koekepan.

De winterpostelein goed wassen en uit laten lekken. De wortel raspen en de venkel in kleine stukjes snijden. De prei in hele smalle ringetjes snijden en wassen. Dit alles plus de pijnboompitjes door elkaar husselen.

Een dressing maken van yofu, olie, mosterd, knoflook en zout.
Mengen met de rauwkost.

Snijbiet

categorieën: producten

snijbietrood

Deze bladgroente kan gebruikt worden als of in plaats van spinazie. Het kan zowel rauw als in stamppot of gestoofd gegeten worden, en is ideaal om zelf te kweken in tuin of pot omdat het na het afsnijden steeds weer aangroeit. Zowel de stelen als de, grote, bladeren kunnen gegeten worden.
Er zijn varianten in rood, wit en groen.

Net als spinazie bevat deze groente nitraat, dat bij een teveel misschien schadelijk kan zijn. Hiervoor moet je er echter wel behoorlijk veel van eten.