Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-soep

Venkel

Ingrediënten

- dupuis-linzen
- water
- bouillon
- ao nori
- bonekruid
- selderijblad
- ui
- knoflook
- prei
- venkel
- rode paprika
- wortel

Bereiding

Kook dupuis-linzen in een pan met ruim water en bouillon, selderijblad, ao nori en bonekruid. Deze laatste twee ingrediënten geven niet alleen een lekkere smaak maar zorgen ook voor een betere vertering van peulvruchten.

Als de linzen na een minuut of dertig gaar zijn (ze zijn nog wel rond in tegenstelling tot rode linzen), de in stukken gesneden groenten toevoegen en alles nog ongeveer 10 à 15 minuten koken. Met de staafmixer min of meer glad pureren en opdienen.

Stoven

categorieën: Bereidingstechnieken

Stoven is het garen van een voedingsmiddel in een gesloten pan met vet en/of vocht. Doordat het relatief langzaam gaat hebben alle aroma's de kans zich met elkaar te mengen.
Het vocht dat overblijft kan gebruikt worden voor het maken van een saus of soep.

Ook vruchten kunnen gestoofd worden. Een bekend voorbeeld hiervan zijn stoofpeertjes.