Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gestoofde spitskool

Rodespitskool

Ingrediënten

olie
ui
verse gember
kerrie
spitskool
kokosmelk

Bereiding

De spitskool in fijne reepjes snijden.

In een pan met een dikke bodem de ui in de olie fruiten. De gember schillen en fijnsnijden of door een knoflookpers persen en meebakken. Vuur niet te hoog. Kerrie toevoegen.

De spitskool erbij doen en even meebakken. Dan de kokosmelk toevoegen. Goed roeren en met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten stoven.

Serveersuggestie

Dit gerecht kan geserveerd worden als een bijgerecht bij een rijsttafel of als een hoofdgroentegerecht bij een aardappelmaaltijd.

Super Soy!

supersoy

Auteur: Barbara Farr
Uitgeverij: Keats Publishing Inc
ISBN 13: 978 0 87983 102 8
ISBN 10: 0 87983 102 2
Ondertitel: A Cookbook - And So Much More - About Delicious Protein Without Meat

Dit (Engelstalige) boek geeft informatie over soja, over de voedingswaarde ervan, en over producten van deze peulvrucht zoals: tofu, miso, sojasaus en vele andere.
Verder staan er vooral veel recepten in met soja en sojaproducten.