Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zoetzure bietjes

Bietjes2

Een lekker bijgerecht bij aardappeltjes bijvoorbeeld.

Ingrediënten

3 bieten
2 zure appels
1 ui
klein pepertje in stukjes, zonder de pitjes
scheut balsamico-azijn
zout
olijfolie
halve deciliter water
zout

Bereiding

Snijd de ui in stukjes en bak glazig in de olie.
Kook de bieten net gaar, schil ze dan en snijd ze in dunne plakjes.
De appels in stukjes snijden en doe deze stukjes plus de plakjes biet bij de ui in de pan.
Voeg dan het water, de azijn, het pepertje en zout toe. Goed doorroeren en even laten sudderen.

Serveersuggestie

Lekker met een (soja)-yoghurtsaus.

Tempeh

categorieën: producten

Tempeh is een gefermenteerde sojabonenkoek. Van oorsprong wordt dit veel gebruikt in onder andere de Indonesische keuken. In plakken snijden, marineren in bijvoorbeeld shoyu en kruiden, en dan bakken in hete olie: dit is de meest voorkomende manier van bereiding.