Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasaus

Aubergine

Ingrediënten

aubergine
olijfolie
ui
paprika
paprikapoeder
oregano
cayennepeper
basilicum
tomatenpuree
knoflook
gistvlokken
water

Bereiding

Begin met de aubergine te schillen en in stukjes of plakjes te snijden. Meteen daarna bakken in (veel) olijfolie op hoog vuur. Daarna ui, paprika, knoflook en alle kruiden behalve de basilicum toevoegen.

Vuur hoog houden en blijven roeren. Ongeveer 10 minuten. Dan water, tomatenpuree en gistvlokken toevoegen.

Een half uur op een laag vuur laten pruttelen. Af en toe doorroeren. Op het allerlaatst de basilicum erdoor roeren.

Terra Madre

categorieën: films

Terra Madre is niet alleen een slow food beweging maar ook een slow food festijn - het grootste is in Turijn, maar ook in Nederland wordt dit gehouden.

Terra Madre is tevens de titel van een Italiaanse film, gemaakt door Ermanno Olmi over dit festijn in Turijn. Hieraan namen meer dan zesduizend boeren, vissers, herders en koks uit 130 landen deel.

De film kwam uit op de Berlinale in 2009.

Zie ook de VPRO documentaire Trendspotting: Slow Food voor meer over Terra Madre, Slow Food en Salone del Gusto.