Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gegrilde asperges

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 300 gram asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke teen knoflook.

Bereiding

Pers de knoflook uit in de olie en roer dit goed door.

Breek het kontje van de asperges af en schil de rest. Bewaar de schillen en kontjes om er bouillon van te trekken! Bestrijk de asperges met de knoflookolie.

Verwarm de oven, grill of grillpan voor.

Grill de asperges een paar minuten, af en toe omdraaien en eventueel bijsmeren met olie zodat ze niet verbranden. Ze zijn gaar als de buitenkant iets knapperig is.

Serveersuggestie

Gegrilde asperges kunnen gegeten worden als bijgerecht bij de warme maaltijd, als hapje vooraf met een dipsausje (bv. een knoflooksaus) of in een salade.

The Big Issue: A Web Documentary on the Obesity Epidemic

categorieën: films, Over gewicht

Waarom verdikt de mensheid? Deze simpele maar doeltreffende vraag vormt het uitgangspunt van de interactieve documentaire The Big Issue: A Web Documentary on the Obesity Epidemic. De gebruiker doorloopt een persoonlijke zoektocht naar de achtergronden en oorzaken van de explosieve toename van obesitas in de hedendaagse maatschappij.

In 2015 telt de wereld volgens voorspellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties 2,3 miljard mensen met overgewicht. Met recht 'Planeet XXL', zoals The Big Issue stelt.

Het project werd gerealiseerd door regisseurs Samuel Bollendorff en Olivia Colo; van eerstgenoemde was eerder het volgens hetzelfde principe gemaakte Doc Lab-project Journey to the End of Coal te zien. De gebruiker kiest, als in een klassieke interactieve game, zijn eigen pad door de beschikbare filmfragmenten en interviews. Bovendien zijn de tien interviews waaruit het project bestaat (van een Franse arts via een Amerikaanse familie tot een gedeputeerde van de Europese Commissie) vanuit het menu ook afzonderlijk te bereiken, voor wie aan het eind van zijn eigen tocht het verhaal wil completeren.

Bron:

- IDFA