Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: hachee met seitan

Ingrediënten

uien
kruidnagel
laurier
paprikapoeder
peper
zout
seitan
meel
bouillon (een blokje of poeder opgelost in heet of kokend water)
scheut diksap of balsamico-azijn
evt. plantaardig juspoeder

Bereiding

Veel uien bakken, in olie in een hoge (braad)pan. Niet op het hoogste gas, maar langzaam bruin laten worden. Knoflook erbij doen en mee laten bakken. Pas op dat het niet aanbrandt, knoflook doet dat snel als je het vuur te hoog hebt staan. De kruiden toevoegen.

Ondertussen in een andere pan de kleingesneden seitan bakken op een hoog vuur. Blijven roeren tegen het aanbranden.
De seitan bij de uien doen. Meel eroverheen strooien. Niet te veel. Goed doorroeren en dan de bouillon en diksap of balsamico-azijn toevoegen.
Blijven roeren. Eventueel kan er, als het nog wat dun is, plantaardig juspoeder door gemengd worden. Op deze manier wordt het iets dikker en krijgt het nog meer smaak.

Serveersuggestie

Deze hachee is lekker als saus bij stamppot. Of met brood of rijst.

The Damned of the Sea

categorieën: films,

The Damned of the Sea is een film van Jawad Rhalib, Marokko / België, uit 2008.

Terwijl de plaatselijke vissers werkloos toekijken trekken import-grootvissers de wateren voor de kust van Marokko leeg. Regisseur Jawad Rhalib toont niet alleen de machteloosheid van de lokale vissers, maar ook de onnadenkendheid van de buitenlanders en de impact van de schrale vangst op de rest van het dorp.

Deze film was te zien tijdens de IDFA 2009.

Bron:

- www.idfa.nl