Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: doperwten met sla

Verse doperwtjes in peul

Ingrediënten voor 2 personen

- 1 1/2 kilo verse doperwten
- 50 gram margarine
- 1 teen knoflook in grove stukken
-1 krop sla, gewassen en in stukken gescheurd
- basilicum, vers of gedroogd
- tijm, vers of gedroogd
- zout
- ongeveer 175 ml water

Bereiding

Smelt de margarine in een grote bakpan en fruit hierin de stukken knoflook eventjes. Verwijder dan de knoflook en voeg de doperwten bij de margarine. Roeren.
Schep de slablaadjes erdoor.

Voeg de kruiden en het water toe.

Zet het vuur laag en laat ongeveer15 à 20 minuten koken, het liefst tot al het vocht ingekookt is. Proef af en toe een erwtje om te testen of ze gaar zijn.
Breng de erwten op smaak met zout en peper.

Serveersuggestie

Dien deze schotel op met gebakken nieuwe aardappeltjes.

Een deel van de doperwten kan vervangen worden door peultjes of verse jonge boontjes.

The Damned of the Sea

categorieën: films,

The Damned of the Sea is een film van Jawad Rhalib, Marokko / België, uit 2008.

Terwijl de plaatselijke vissers werkloos toekijken trekken import-grootvissers de wateren voor de kust van Marokko leeg. Regisseur Jawad Rhalib toont niet alleen de machteloosheid van de lokale vissers, maar ook de onnadenkendheid van de buitenlanders en de impact van de schrale vangst op de rest van het dorp.

Deze film was te zien tijdens de IDFA 2009.

Bron:

- www.idfa.nl