Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-biscuit-taart

Abrikoos

Ingrediënten

voor de bodem:
1 pakje moutbiscuit
150 gram margarine

voor de vulling:
200 gram abrikozen (8 uur geweekt)
2 bananen
75 gram griesmeel
2 eetlepels appel-diksap
1 theelepel citroenrasp
kokos

Bereiding

Week de abrikozen een nacht van tevoren in 3 dl water.

Verkruimel de biscuit en smelt de margarine. Mengen en goed aandrukken in een springvorm.

De abrikozen afgieten (weekwater bewaren) en pureren met de bananen. Het weekwater met het griesmeel aan de kook brengen. Een paar minuten zachtjes doorkoken en dan appel-diksap en citroenrasp toevoegen. Van het vuur halen en mengen met het abrikozen/bananen-mengsel.

In springvorm gieten en af laten koelen. De kokos eroverheen strooien.

The Edible Garden

categorieën: films, Permacultuur, Tuinieren

BBC-serie met Alys Fowler over het kweken van eetbare planten in een stadstuin, gebaseerd op permacultuur-ideeën. Er wordt ook gezocht naar voedsel in het wild.
Helaas zijn de uitzendingen buiten de UK niet te bekijken op internet.

BBC

Alys Fowler attempts to avoid shop-bought fruit and vegetables and live off her own, home-grown produce, all from her tiny terraced back garden. It is no easy task because Alys doesn't want to turn her garden into an allotment, so she is growing her fruit and vegetables among her flowers.

Alys will focus on different foods and show how anyone can grow, cook and eat from their own garden - even if they live in a city.

Alys weaves salad crops through the flower borders of her small urban back garden. Salad crops are some of the easiest things to grow and the tastiest to eat. Lettuces, tomatoes and cucumbers can go from garden to plate in minutes. But while her garden takes root, she needs to fill the hungry gap by foraging in 'the wild larder', to make lime-leaf salad, dandelion fritters and 'home brewed' nettle beer.