Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: romige linzensoep

Rode linzen1

Alle soepen en dus ook linzensoep kunnen op veel verschillende manieren gemaakt worden. Deze soep smaakt weer heel anders dan de linzensoep elders op deze site.

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 1/2 liter water
- 1 bouillonblokje
- 75 gram rode linzen
- takje vers bonenkruid of theelepel gedroogd
- theelepel kerrie
- theelepel korianderpoeder
- theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- 1/2 winterwortel
- 2 roosjes bloemkool
- 1/2 prei
- scheutje olijfolie
- dessertlepel tamarinde chutney
- dessertlepel santen (kokosvet in blok)

Bereiding

Breng het water aan de kook met de bouillon, de kruiden en de linzen.

Snijd de groente in kleine stukjes en voeg deze toe.

De overige ingrediënten ook erbij doen en het geheel ongeveer een kwartier laten koken.

The Future of Food

categorieën: films, filosofie

Een film over patenten op leven en genetische manipulatie.
2004 - Deborah Koons Garcia

Bron:

- www.thefutureoffood.com
Te bestellen via vanduin at zonnet.nl