Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bieten-peren salade

Walnoten

Naar een recept van Annelini D'Angelo, te eten als voorgerecht of als maaltijdsalade.

Ingrediënten

voor de salade:

4 grote bieten, in stukjes
3 grote rode uien, in partjes
3 grote peren, geschild en in 8 partjes
60 ml olijfolie
2 el agave- of rijstestroop
2 el balsamico-azijn
zout, peper
2 handenvol gepelde walnoten
200 gram groene blaadjes b.v. spinazie of veldsla

voor de dressing:
1 el pesto
2 el citroensap
3 el olijfolie
zout, peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de stukjes biet in een ondiepe ovenschaal. Leg in een andere schaal de uien en peren.

Verdeel de stroop, azijn, en olie gelijkmatig over de twee schalen en vermeng. Spreid de groenten uit tot 1 laag. Bak ze 40–50 minuten, roer ze enkele malen om, tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is.
Rooster de walnoten 12–15 minuten in een apart schaaltje, en laat de groenten afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de pestodressing en maak er de sla mee aan. Voeg bietjes, uien, peer en walnoten toe en meng alles.

The Vegan Book of Permaculture

categorieën: boeken, Permacultuur

the_vegan_book_of_permaculture

Van de site: transitionnetwork.org

Graham Burnett has just released a great book combining veganism and permaculture. This book is a really comprehensive introduction to both topics interspersed with a great range of vegan recipes. It’s almost three books in one, but in a good way.

I am not a vegan and after a 30 second browse of the book I bought a copy because it covers such a great range of learning, tips and some great recipes all geared towards how to embed permaculture and a vegan diet into your life.

The whole book is based around zones starting with Zone 00 which looks at Personal Health and Effectiveness through to Zone 5 Walking on the Wild Side. That covers a massive range of topics interspersed with over a hundred tasty vegan recipes.

Om verder te lezen zie onderstaande link naar transitionnetwork.org.