Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasaus

Aubergine

Ingrediënten

aubergine
olijfolie
ui
paprika
paprikapoeder
oregano
cayennepeper
basilicum
tomatenpuree
knoflook
gistvlokken
water

Bereiding

Begin met de aubergine te schillen en in stukjes of plakjes te snijden. Meteen daarna bakken in (veel) olijfolie op hoog vuur. Daarna ui, paprika, knoflook en alle kruiden behalve de basilicum toevoegen.

Vuur hoog houden en blijven roeren. Ongeveer 10 minuten. Dan water, tomatenpuree en gistvlokken toevoegen.

Een half uur op een laag vuur laten pruttelen. Af en toe doorroeren. Op het allerlaatst de basilicum erdoor roeren.

The Vegan Book of Permaculture

categorieën: boeken, Permacultuur

the_vegan_book_of_permaculture

Van de site: transitionnetwork.org

Graham Burnett has just released a great book combining veganism and permaculture. This book is a really comprehensive introduction to both topics interspersed with a great range of vegan recipes. It’s almost three books in one, but in a good way.

I am not a vegan and after a 30 second browse of the book I bought a copy because it covers such a great range of learning, tips and some great recipes all geared towards how to embed permaculture and a vegan diet into your life.

The whole book is based around zones starting with Zone 00 which looks at Personal Health and Effectiveness through to Zone 5 Walking on the Wild Side. That covers a massive range of topics interspersed with over a hundred tasty vegan recipes.

Om verder te lezen zie onderstaande link naar transitionnetwork.org.