Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bietensaus

Bietjes

Koop bieten zo mogelijk met het blad er nog aan. Dit is namelijk erg lekker als salade - en gezond, net als de hele biet trouwens.
Deze saus doet het goed over pasta, rijst en gierst.

Ingrediënten

bieten
ui
knoflook
olijfolie
gistvlokken (eventueel)
paprikapoeder
chilipoeder
oregano (liefst vers)
basilicum (liefst vers)
tomatenpuree
eventueel wat water

Bereiding

De bieten schoonborstelen en zo fijn mogelijk raspen. Olijfolie in een sauspan gieten en warm laten worden, niet te heet. De ui in ringen snijden en zachtjes stoven.
Dan de geraspte bieten en knoflook erbij.
Alle kruiden, behalve de verse, meebakken.
Tomatenpuree en eventueel gistvlokken (voor een hartige, kaasachtige smaak) erdoor roeren. Als het te droog is, steeds een beetje water toevoegen.

Op het laatst de verse kruiden erdoor roeren.

Tijdschriften

- De Kleine Aarde
- EKOLAND
- EVA
- Fit met Voeding
- Genoeg
- Groei en bloei
- Health
- het Alledaagse leven (deel 3 over eten en drinken)
- Landleven
- Leven
- Milieudefensie magazine
- National Geographic
- Natuurstemmingen
- Ode
- Organic Retail
- Seizoenen (Velt)
- Smaakmakend
- Smaakwereld
- Spaarmotief
- Terra
- The Vegan Magazine
- Vega
- Vegetarian Journal
- VoedingsMagazine
- Vrij Nederland
- vruchtbare aarde
- ZOZ