Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: appelkruimel

Appel2

Ingrediënten

8 appels
1 kopje havermout
½ kopje volkorenmeel
1/3 kopje gemalen hazelnoten
½ kopje olie
½ kopje diksap
2 theelepels kaneel
½ theelepel zout
½ kopje rozijnen

Bereiding

Appels schillen en in plakjes in een ingevette ovenschaal doen. Daaroverheen de rozijnen strooien.
In een schaal de rest van de ingrediënten mengen en over de appels verdelen. Ondertussen de oven voorverwarmen.
25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven bakken.

Serveersuggestie

Lekker met soja-vanillevla of ijs.

Tijdschriften

- De Kleine Aarde
- EKOLAND
- EVA
- Fit met Voeding
- Genoeg
- Groei en bloei
- Health
- het Alledaagse leven (deel 3 over eten en drinken)
- Landleven
- Leven
- Milieudefensie magazine
- National Geographic
- Natuurstemmingen
- Ode
- Organic Retail
- Seizoenen (Velt)
- Smaakmakend
- Smaakwereld
- Spaarmotief
- Terra
- The Vegan Magazine
- Vega
- Vegetarian Journal
- VoedingsMagazine
- Vrij Nederland
- vruchtbare aarde
- ZOZ