Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: brandnetel-bataatschotel

Bataat

Ingrediënten voor 1 persoon

- olijfolie
- kokosvet
- 1 bataat, geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in ringen
- 1/2 rode paprika, in stukken
- 1 handje ongeroosterde cashewnoten
- Flinke berg brandnetel, liefst toppen maar er mag best wat blad en stengel bijzitten
- 1 teen knoflook
- gomasio
- peper
- kerriepoeder
- verse gember, geraspt of zeer klein gesneden
- verse kurkuma, geraspt of zeer klein gesneden (poeder mag ook)
- geraspte kokos

Bereiding

Zet de brandnetels een tijdje in koud water zodat alle stof en aarde eruit kan vallen. Daarna heel even blancheren in kokend water en uit laten lekken.

Verwarm in een bakpan een combinatie van olijfolie met kokosvet. Bak hierin de bataat. Na 10 minuten de ui en paprika toevoegen. Na nog eens 10 minten de rest behalve de brandnetel toevoegen.

Als de groenten gaar zijn de brandnetel erdoor roeren. Zorgen dat alles goed warm is.

 

Tijdschriften

- De Kleine Aarde
- EKOLAND
- EVA
- Fit met Voeding
- Genoeg
- Groei en bloei
- Health
- het Alledaagse leven (deel 3 over eten en drinken)
- Landleven
- Leven
- Milieudefensie magazine
- National Geographic
- Natuurstemmingen
- Ode
- Organic Retail
- Seizoenen (Velt)
- Smaakmakend
- Smaakwereld
- Spaarmotief
- Terra
- The Vegan Magazine
- Vega
- Vegetarian Journal
- VoedingsMagazine
- Vrij Nederland
- vruchtbare aarde
- ZOZ