Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-soep

Venkel

Ingrediënten

- dupuis-linzen
- water
- bouillon
- ao nori
- bonekruid
- selderijblad
- ui
- knoflook
- prei
- venkel
- rode paprika
- wortel

Bereiding

Kook dupuis-linzen in een pan met ruim water en bouillon, selderijblad, ao nori en bonekruid. Deze laatste twee ingrediënten geven niet alleen een lekkere smaak maar zorgen ook voor een betere vertering van peulvruchten.

Als de linzen na een minuut of dertig gaar zijn (ze zijn nog wel rond in tegenstelling tot rode linzen), de in stukken gesneden groenten toevoegen en alles nog ongeveer 10 à 15 minuten koken. Met de staafmixer min of meer glad pureren en opdienen.

Tweedehands groenten

categorieën: Koken en eten, producten

2dehandsgroente

Veel groenten groeien door nadat ze geoogst zijn en nadat ze vrijwel volledig opgegeten zijn. Bv. het uiteinde van prei, waar de worteltjes nog aanzitten, groeit weer door als het water krijgt.
Uien, bosui en knoflookteentjes die uitlopen vormen groene stengels die je weer kan eten. Deze en andere groentenresten kan je in een bak aarde zetten om zo de uitlopers te oogsten.