Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

120 gram gebuild meel80 gram gemalen amandeleneetlepel sojameel3 eetlepels olie3 eetlepels ahornsiroop2 eetlepels rijststroop1/2 theelepel natriumbicarbonaateetlepel water2 à 3 eetlepels chocopasta of jam

Bereiding

Meng het gebuilde meel met het sojameel, natriumbicarbonaat en de amandelen. In een andere schaal meng je de olie, ahornsiroop, rijststroop en water.
Voeg de droge massa bij deze schaal. Goed mengen tot je een soepel deeg hebt.

Vorm van dit deeg kleine platte rondjes van ongeveer 1 centimeter dikte en leg ze op een bakplaat. Duw met een vinger een kuiltje in elk koekje, en vul dit met de chocopasta of de jam.

In een voorverwarmde oven van 175 graden 10 à 15 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn.

Tweedehands groenten

categorieën: Koken en eten, producten

2dehandsgroente

Veel groenten groeien door nadat ze geoogst zijn en nadat ze vrijwel volledig opgegeten zijn. Bv. het uiteinde van prei, waar de worteltjes nog aanzitten, groeit weer door als het water krijgt.
Uien, bosui en knoflookteentjes die uitlopen vormen groene stengels die je weer kan eten. Deze en andere groentenresten kan je in een bak aarde zetten om zo de uitlopers te oogsten.