Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

Tweedehands groenten

categorieën: Koken en eten, producten

2dehandsgroente

Veel groenten groeien door nadat ze geoogst zijn en nadat ze vrijwel volledig opgegeten zijn. Bv. het uiteinde van prei, waar de worteltjes nog aanzitten, groeit weer door als het water krijgt.
Uien, bosui en knoflookteentjes die uitlopen vormen groene stengels die je weer kan eten. Deze en andere groentenresten kan je in een bak aarde zetten om zo de uitlopers te oogsten.