Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: snijbonen in vinaigrette

Ingrediënten

voor de snijbonen:
3 ½ theelepel grof zeezout
1 kleine rode ui in dunne plakjes
750 gram snijbonen
1 eetlepel azijn
snufje versgemalen zwarte peper

voor vinaigrette:
2 eetlepels versgeperst citroensap
1 eetlepel mosterd
1 klein teentje knoflook, geplet
1 eetlepel agavesiroop
½ theelepel grof zeezout
snufje peper
3 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereiding

Spreid een schone theedoek uit op een bakplaat. Breng 3 liter water aan de kook in een grote pan en voeg 3 theelepels zout toe.

Leg de plakjes ui in een kom en overgiet ze met een halve liter kokend water. Dek de kom af met een bord en laat 10 à 15 minuten rusten.

Schep de bonen in de rest van het kokende water en laat ze in 4 à 6 minuten beetgaar koken. Laat ze hierna uitlekken en spreid ze uit over de bakplaat.

Laat de ui uitlekken en meng met azijn, de overblijvende ½ theelepel zout en peper.

Maak de vinaigrette door citroensap, mosterd, knoflook, agavesiroop, zout en peper te mengen in een grote kom. Roer alles glad en voeg de olie toe tot een romige saus ontstaat.

Laat de ui nog eens uitlekken en knijp ‘m goed droog. Voeg dit en de snijbonen bij de vinaigrette en meng alles goed door elkaar.
Laat voor het opdienen 15 minuten trekken op kamertemperatuur.

Unpackaged

categorieën: Koken en eten

unpackaged

In Londen bestaat al sinds 2007 een winkel waar alles onverpakt verkocht wordt: Unpackaged.

Hier verkopen ze groente en fruit, droogwaren als granen, peulvruchten, gedroogd fruit, noten, oliën en azijnen, thee, koffie, kruiden en specerijen, superfoods, koekjes, gebak, zuivel en schoonmaakmiddelen. Alles onverpakt! en voor het overgrote deel biologisch en fair trade.

De bedoeling is dat je je eigen verpakking meeneemt waarna je dit vult. Dit kan een plastic of papieren zak zijn, maar je kunt ook gewoon meteen je eigen glazen pot, fles of koektrommel gebruiken.

Adres

42 Amwell Street
London
EC1R 1XT