Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bietensalade volgens Michiel Bussink

Bietjes2

Een recept uit Ik eet, dus ik ben van Michiel Bussink

Ingrediënten

6 bietjes
olijfolie
balsamico-azijn
bosje bieslook
peper en zout

Bereiding

Koken in water is zonde, dat gaat ten koste van de smaak. Gewoon een paar uurtjes in aluminiumfolie op een smeulend vuurtje van je zelf gehakte hout laten stoven. Of vooruit, vooralsnog in de oven.

Doe de bietjes in een gietijzeren pan in een op 150 graden voorverwarmde oven. Controleer met een vork of ze na zo'n twee uur gaar zijn. Als ze afgekoeld zijn, schil er af, in kleine blokjes snijden, een paar flinke scheuten olijfolie, twee eetlepels balsamico-azijn, gesnipperde bieslook, peper en zout erdoor roeren. Uurtje laten staan en een fantastische salade die niemand je afpakt.

Vee-industrie

categorieën: Bio industrie, Landbouw algemeen, Vlees en veeteelt

factory-farm

Vee-industrie is de nieuwe term die 'bio-industrie' moet vervangen. Zo is besloten door diverse dieren- en natuurbeschermingsorganisaties als Varkens in Nood en Wakker Dier.

De naamsverandering is volgens hen nodig omdat er veel verwarring heerst bij consumenten over de term bio-industrie. Die lijkt te veel op biologisch, dat toch iets heel anders is.

Daarnaast blijft de term biologische veehouderij bestemd voor 'extensieve veehouderij met dieren die buiten komen en de ruimte hebben'.

Organisaties die zich aangesloten hebben bij dit initiatief zijn:

Biologica
Compassion in World Farming
Dier & Recht
Dierenbescherming 
IFAW
Milieudefensie
Natuur en Milieu
Kon. Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren
Varkens in Nood
Vegetariërsbond
Vier Voeters
Wakker Dier
WSPA