Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bulghursalade

Munt2

Deze salade wordt lekkerder naarmate hij langer staat. Alle smaken trekken er dan goed in.
Als je een grotere hoeveelheid maakt kan je er een paar dagen van eten.

Ingrediënten

(voor 2 personen)
- 100 gram bulghur
- 200 ml water
- 1/2 bouillonblokje

- 2 stengels bleekselderij
- 2 bosuien
- 1/2 rode paprika
- 6 cherry- of 3 gewone tomaten
- 1/2 komkommer
- 50 gram olijven (zonder pit)
- flinke scheut olijfolie, liefst extra vierge
- klein handje verse muntblaadjes
- klein handje vers bonenkruid (blaadjes) of theelepel (gedroogd)
- 1 knoflookteentje
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Breng het water aan de kook met de bouillon. Als het kookt de bulghur toevoegen, even doorroeren en ongeveer 10 minuten laten koken. Vuur uitzetten en laten staan tot al het water opgenomen is.

In een grote schaal de olijfolie, de munt, bonenkruid, het uitgeperste knoflookteentje en eventueel zout en peper mengen. Op deze manier kunnen de kruiden in de olie trekken

De groenten wassen en in kleine stukjes snijden, en de olijven halveren. Dit alles bij de olie doen.

Als de bulghur, min of meer, afgekoeld is deze ook toevoegen. Goed roeren.

Gekoeld blijft deze salade ongeveer 2 dagen goed.

Serveersuggestie

Eet deze salade op warme dagen als je geen zin in brood hebt, maar wel iets hartigs en voedzaams wilt eten.
Ook is hij handig mee te nemen als lunchpakket. Wel in een goed afsluitend bakje doen.

Veganisme - een manier van leven

categorieën: boeken

veganisme

Auteur: Mirjam Vaes
Uitgeverij: De Zeepkist, Utrecht 2005
ISBN 978 90 810160 1 8

Van de uitgever:

Dit is een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het veganisme. Het is zowel een persoonlijk verslag als een naslagwerk met veel informatie over vrijwel alles wat met veganisme te maken heeft.
210 bladzijden, wit kringlooppapier, met hoofdstukken over onder andere voeding en gezondheid, dilemma’s waar je tegen aan kan lopen, dierenrechten, het milieu en de aanschaf van schoenen.
Heb je altijd al willen weten wat er nou eigenlijk mis is met honing of hoe je om moet gaan met vervelende opmerkingen? Waar je allemaal op moet letten als je om wil schakelen naar een veganistische levensstijl, en waarom je dat eigenlijk zou doen?
In dit boek staan antwoorden. Niet per se dé antwoorden, maar informatie en ervaringen die je kunnen helpen om jouw antwoorden te vinden. En hoewel het dus geen kookboek is, staan er ook recepten in. Die kunnen je op weg helpen in de veganistische keuken. Ook lekker voor niet-veganisten.

Het boek is inmiddels niet meer te koop.