Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade

Ingrediënten

- rozijnen en/of abrikozen in stukjes
- zuurkool
- appels
- lijnzaad
- pompoenpitjes
- walnoten

Bereiding

Week de rozijnen en/of de abrikozen in stukjes in een bakje water, hoe langer hoe zachter ze worden.

De zuurkool kan uitgeknepen worden als ie nog in de verpakking zit om zo alles wat minder zuur te laten worden. Houd je echt heel erg van zuur dan kan je het sap gewoon erin laten.

De zuurkool in een schaal doen en met twee vorken of met je handen uit elkaar trekken.
De geweekte rozijnen en/of stukjes abrikoos toevoegen, met het weekwater, als dat niet teveel is. De appels raspen. Het lekkerste is om ongeveer net zo veel appel als zuurkool te gebruiken.
De walnoten in kleine stukjes breken of malen.

Alles bij elkaar in de schaal doen, goed roeren met de twee vorken.
Als het te zuur is kan je eventueel wat diksap toevoegen.

Er kunnen natuurlijk allerlei ander ingrediënten naar smaak toegevoegd worden. Ik doe een greep: peer, gedroogde en geweekte pruimen, gedroogde incabessen, kokosrasp enz. enz.

Veganisme - een manier van leven

categorieën: boeken

veganisme

Auteur: Mirjam Vaes
Uitgeverij: De Zeepkist, Utrecht 2005
ISBN 978 90 810160 1 8

Van de uitgever:

Dit is een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het veganisme. Het is zowel een persoonlijk verslag als een naslagwerk met veel informatie over vrijwel alles wat met veganisme te maken heeft.
210 bladzijden, wit kringlooppapier, met hoofdstukken over onder andere voeding en gezondheid, dilemma’s waar je tegen aan kan lopen, dierenrechten, het milieu en de aanschaf van schoenen.
Heb je altijd al willen weten wat er nou eigenlijk mis is met honing of hoe je om moet gaan met vervelende opmerkingen? Waar je allemaal op moet letten als je om wil schakelen naar een veganistische levensstijl, en waarom je dat eigenlijk zou doen?
In dit boek staan antwoorden. Niet per se dé antwoorden, maar informatie en ervaringen die je kunnen helpen om jouw antwoorden te vinden. En hoewel het dus geen kookboek is, staan er ook recepten in. Die kunnen je op weg helpen in de veganistische keuken. Ook lekker voor niet-veganisten.

Het boek is inmiddels niet meer te koop.