Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasalade met voorjaarsgroenten

Jonge peul

Ingrediënten voor 2 personen

- 150 gram pasta naar keuze
- 400 gram verse voorjaarsgroenten naar keuze zoals asperges (wit of groen), doperwtjes, peultjes
- 200 gram verse blaadjes als spinazie, zuring, rucola
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 gram olijven en/of gedroogde tomaatjes (in olie)
- verse basilicum en bieslook
- zout, peper, gistvlokken naar smaak

Bereiding

Kook de groenten tot ze net gaar zijn. Jonge peultjes en doperwten hoeven niet meer dan een paar minuten.
Was de blaadjes.

Maak een dressing van knoflook, olijfolie, zout, peper, gistvlokken en de kruiden.

Kook de pasta beetgaar en spoel 'm na het koken af met koud water. Doe de pasta in een schaal en schenk er meteen een scheutje olijfolie door. Voeg de gekookte groenten, de olijven, de tomaatjes en de verse baadjes toe.
Goed mengen met de dressing.

De salade minimaal een uur af laten koelen zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Veganist

categorieën: filosofie

Een veganist is iemand die uitsluitend gebruik maakt van niet-dierlijke voeding en materialen. Of iemand die hier naar streeft en al heel ver is. Hij/zij is tegen elk gebruik van dieren door de mens. Dit gaat van proefdieren tot circusdieren, van zijden lakens tot leren schoenen.

Een veganist eet dus niet alleen geen vlees, vis, gevogelte, schaaldieren en gelatine maar hij/zij eet ook geen zuivel (melk en melkproducten zoals yoghurt, karnemelk, kaas, wei-(poeder) en vla), geen eieren en geen honing. En ook geen producten waar een dierlijk ingrediënt in verwerkt is.