Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rauwe bietensalade

Bietjes

Ingrediënten

biet (rauw, schoongeborsteld)
rode ui, in kleine stukjes
zonnebloempitten
shoyu

voor de dressing:
yofu
olijfolie
knoflook (veel)
chilimosterd
zout
evt. beetje water

Bereiding

De zonnebloempitten roosteren in een bakpan, zonder olie. In een kommetje een beetje shoyu doen, daar de geroosterde pitten doorroeren.
De biet(en) raspen, de ui in kleine stukjes erbij.
Dressing maken door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Dit met de zonnebloempitten door de geraspte biet mengen.

VersVoko

categorieën: Koken en eten

Een VersVoKo is een groep mensen die samen verswaar zoals groenten, fruit, zuivel en brood inkopen. Door rechtstreeks van lokale producenten te kopen, wordt de lokale economie gesteund en betaal je een eerlijke prijs zonder tussenhandel en overbodige verpakkingen.

VersVoKo's kopen seizoensproducten en bieden producten zonder pesticiden en bewaarmiddelen.

A SEED wil graag VersVoKo's naar het model van VoedselTeams België van de grond krijgen, georganiseerd in kleine groepen met buren of collega's. Hiermee kunnen we werken aan duurzame landbouw: kleinschalig, ecologisch en sociaal.