Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: blote billetjes in het gras

Miniwieners

Blote billetjes in het gras is een oudhollands gerecht van aardappels, snijbonen, witte bonen en rookworst. De snijbonen zijn dan het gras en de witte bonen de billetjes. Vaak worden er voor dit gerecht witte bonen uit een potje gebruikt, dat kan je doen maar het hoeft niet. Als je snijbonen vers kan krijgen en ze zelf in stukken snijdt blijken er al witte bonen in te zitten.

Ingrediënten

(voor 2 personen)
- 500 gram aardappels
- 500 gram verse snijbonen
- flinke scheut sojaroom (sojacuisine)
- zout
- witte peper
- olie
- 6 miniwieners (tofuknakworstjes van Taifun)

Bereiding

Kook de aardappels (in stukken) samen met de in grove stukken gesneden snijbonen.

Als de aardappels gaar zijn het water afgieten. Terug op een klein vuur zetten. Een klein scheutje olie en een flinke scheut sojaroom toevoegen. Het zout en peper naar smaak erbij.
Goed doorroeren zonder dat het aanbrandt.

Bak ondertussen de miniwieners in een beetje olie en op hoog vuur. Dien deze tegelijk met de stamppot op.

VersVoko

categorieën: Koken en eten

Een VersVoKo is een groep mensen die samen verswaar zoals groenten, fruit, zuivel en brood inkopen. Door rechtstreeks van lokale producenten te kopen, wordt de lokale economie gesteund en betaal je een eerlijke prijs zonder tussenhandel en overbodige verpakkingen.

VersVoKo's kopen seizoensproducten en bieden producten zonder pesticiden en bewaarmiddelen.

A SEED wil graag VersVoKo's naar het model van VoedselTeams België van de grond krijgen, georganiseerd in kleine groepen met buren of collega's. Hiermee kunnen we werken aan duurzame landbouw: kleinschalig, ecologisch en sociaal.