Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasaus

Aubergine

Ingrediënten

aubergine
olijfolie
ui
paprika
paprikapoeder
oregano
cayennepeper
basilicum
tomatenpuree
knoflook
gistvlokken
water

Bereiding

Begin met de aubergine te schillen en in stukjes of plakjes te snijden. Meteen daarna bakken in (veel) olijfolie op hoog vuur. Daarna ui, paprika, knoflook en alle kruiden behalve de basilicum toevoegen.

Vuur hoog houden en blijven roeren. Ongeveer 10 minuten. Dan water, tomatenpuree en gistvlokken toevoegen.

Een half uur op een laag vuur laten pruttelen. Af en toe doorroeren. Op het allerlaatst de basilicum erdoor roeren.

Voeding

Voeding is datgene wat iemand moet eten om in leven en gezond te blijven. Dit is bv. groente, fruit en noten.
Alles wat nog meer naar binnen gewerkt wordt en dat niet bedoeld is om in leven en gezond te blijven, is geen voeding maar vulling (frisdrank, alcohol, vlees en zuivel, snoep, gebak, suiker, chips, chocola etc.).