Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: courgette-amaranth soep

Amaranthvlokken

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 1/2 liter water
- bouillonblokje
- grote courgette
- 2 eetlepels amaranthvlokken

Bereiding

Rasp de courgette, eventueel na verwijdering van de zaden bij een erg groot exemplaar, op een grove rasp.

Breng het water met de bouillon aan de kook, voeg hieraan de courgette en de amarantvlokken toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Naar smaak kunnen er nog andere kruiden aan toegevoegd worden.

Voeding die Schaadt, Voeding die Baat

categorieën: boeken, Gezondheid algemeen, producten, voedselveiligheid

ngdieschaadtvoedingdiebaat

Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Readers digest, Brussel
Oorspronkelijke titel: Foods That Harm, Foods That Heal
Vertaling: Ans van der Graaff, Vivian Franken
ISBN: 90 6407 433 X