Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-linzen met gedroogde tomaten

Dupuis linzen-1

Ingrediënten

dupuis-linzen
bouillonblokje
olie
ui
knoflook
bleekselderij
paprika
korianderpoeder
zongedroogde tomaten in een potje met olijfolie

Bereiding

De dupuis-linzen koken met een bouillonblokje en eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olijfolie uit het potje tomaten langzaam verhitten. Eventueel meer olie toevoegen als het te weinig is. Ui en knoflook toevoegen, doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Stukjes bleekselderij en paprika meebakken. Korianderpoeder toevoegen. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij en op het laatst de linzen erbij.
Goed warm laten worden.

Voedselsoevereiniteit

categorieën: Landbouw algemeen, Mensen algemeen

Voedselsoevereiniteit wordt vaak gedefinieerd als: 'Het recht van volkeren op gezond en cultureel toepasselijk voedsel dat op een milieuvriendelijke en duurzame manier wordt geproduceerd, en het recht om hun eigen landbouw- en voedselsystemen te kiezen. Voedselsoevereiniteit stelt de producten en consumenten van voedsel centraal bij het ontwikkelen van landbouw- en voedselsystemen en -beleid, en niet de wensen van markten en bedrijven.'