Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Tofu-spread

Ingrediënten

- olijfolie
- kruidenzout
- olijven
- mosterd
- knoflook
- kruiden naar smaak
- witte tofu

Bereiding

Alles mixen in blender of staafmixer.

Voedselvoetafdruk

categorieën: filosofie, natuur en milieu

VOEDSELVOET_BANNER

Je voedselvoetafdruk is de hoeveelheid grond die nodig is om jou van voedsel te voorzien. Het is dus een onderdeel van de ecologische voetafdruk, maar dan alleen voor voeding.

Je kan je voedselvoetafdruk op verschillende manieren verkleinen:
- het eten van biologisch geproduceerd voedsel kost minder hectaren, net als het eten van voedsel van het seizoen;
- eet voedsel van de koude grond in plaats van uit een verwarmde kas;
- eet lokaal geproduceerd voedsel;
- doe je boodschappen op de fiets of lopend, in ieder geval niet met de auto;
- neem zelf een tas mee, zodat je niet elke keer een plastic tasje hoeft te gebruiken;
- let op overbodige verpakkingen;
- eet minder dierlijk en meer plantaardig voedsel, dit scheelt echt heel veel;
- kweek groenten, fruit en kruiden in eigen of volkstuin, op het balkon of binnen in potten;
- zoek eetbare planten in het wild;
- maak zelf compost, handig als je zelf groenten kweekt, en het scheelt een hoop afval.