Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rijst met aubergine en snijbiet

Snijbietrood

Ingrediënten

(voor 2 personen)
- 100 gram rijst, gekookt en afgekoeld
- 1 aubergine, in blokjes
- halve courgette, in blokjes
-1 ui, in ringen
- 1 teen knoflook
- flinke berg snijbiet, gewassen en in stukken gescheurd
- flinke scheut frituur
- zout, peper
- paprikapoeder, chilipeper
- ketchup
- 1 eetlepel gistvlokken

Bereiding

Verhit de olie in een ruime koekepan. (Normaal gebruik ik olijfolie maar frituurolie kan beter tegen hoge temperaturen. Het bakken van aubergines lukt het best in ruim olie die goed heet is.)
Bak hierin de aubergineblokjes tot ze gaar zijn. Schep ze regelmatig om om te voorkomen dat ze aanbranden.

Als de aubergine zacht en gaar is voeg dan de courgette en de ui toe. Blijven roeren.
Na een paar minuten de rijst, kruiden en knoflook toevoegen. Het vuur blijft al die tijd hoog en om aanbranden te voorkomen moet er telkens geroerd worden.

De ketchup erdoor mengen.

Op het laatst de snijbiet in porties toevoegen. (In één keer 'past' dit waarschijnlijk niet, maar snijbiet krimpt snel, zodat de rest er zeker bij kan.)
Naar smaak gistvlokken eroverheen strooien.

Wat je eet ben je zelf - kookboek

categorieën: boeken

watjeeetbenjezelfkookboek

Auteur: Dr. Gilian McKeith
Uitgeverij: Kosmos

Van de Kosmos-site:

Meer dan 150 heerlijke gezonde recepten - Ruim 1,2 miljoen kijkers volgden op RTL 4 het wel en wee van tientallen mensen die hun eetgewoonten door Gillian McKeith onder de loep lieten nemen. Na een confronterende sessie over de gevolgen van hun eetgedrag volgde de overstap naar een nieuwe levensstijl; niet altijd zonder moeite, maar wel altijd met maximaal effect. Mensen kregen weer energie, klachten verminderden of verdwenen, en ze voelden zich beter dan ooit tevoren. Geen wonder dat ook Nederland en Vlaanderen inmiddels weten: wat je eet ben je zelf!