Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: citroencupcakes

Soyatoo

Ingrediënten cupcake

2/3 kop sojamelk
2/3 kop rijstemoutstroop
1/3 kop neutraal smakende olie
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel natriumbicarbonaat
1/4 theelepel zout
1 1/3 kop gebuild meel, gezeefd

Ingrediënten toefje

1 pakje Soya Topping Cream (300 ml) (Soyatoo)
50 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten, fijngemalen
2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel geraspte citroenschil

Bereiding cakejes

Meng de sojamelk met de rijstemoutstroop, olie, vanille en ahornsiroop met een garde.
In een aparte kom het meel mengen met het zout en bicarbonaat en voeg dit bij bovenstaand mengsel. Goed mengen.
Een muffinvorm vullen met papieren bakvormpjes en met een juslepel de vormpjes vullen tot ze voor 2/3 gevuld zijn.
Dit 20 tot 22 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 165 graden. De cakejes zijn gaar als je er met een vork in kan prikken en deze er schoon uit komt. Minimaal een uur laten afkoelen voor je de toefjes maakt.

Bereiding toefjes

De soyatoo voor bereiding 2 uur koelen in een koelkast.
De Soya topping Cream mengen met ahornsiroop, de citroenrasp en de gemalen cashewnootjes en dan opkloppen. Hiermee een slagroomspuit vullen (niet meer dan halfvol) en de cakejes hiermee garneren (een toefje spuiten).

Als je ze nog een tijdje in de koelkast zet worden de toefjes mooi stevig.

Wat je eet ben je zelf - kookboek

categorieën: boeken

watjeeetbenjezelfkookboek

Auteur: Dr. Gilian McKeith
Uitgeverij: Kosmos

Van de Kosmos-site:

Meer dan 150 heerlijke gezonde recepten - Ruim 1,2 miljoen kijkers volgden op RTL 4 het wel en wee van tientallen mensen die hun eetgewoonten door Gillian McKeith onder de loep lieten nemen. Na een confronterende sessie over de gevolgen van hun eetgedrag volgde de overstap naar een nieuwe levensstijl; niet altijd zonder moeite, maar wel altijd met maximaal effect. Mensen kregen weer energie, klachten verminderden of verdwenen, en ze voelden zich beter dan ooit tevoren. Geen wonder dat ook Nederland en Vlaanderen inmiddels weten: wat je eet ben je zelf!