Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met gyros

Gyros

Ingrediënten

pasta
gyros
aubergine
olie
ui
prei
knoflook
gistvlokken
paprika
paprikapoeder
tomatenpuree

Bereiding

Kook de pasta (spaghetti, macaroni of iets anders). Als het gaar is uit laten lekken, spoelen met koud water en apart zetten.

In een bakpan de kleingesneden stukjes gyros op een hoog vuur bakken. Apart zetten.

In een bakpan de aubergine-in-plakken bakken met genoeg (veel) olijfolie. Uit laten lekken op keuken- of wc-papier. Klein snijden. Apart zetten.

In een braadpan of wok ui, paprika en prei bakken in olijfolie. Knoflook toevoegen maar opletten dat het niet aanbrandt. Paprikapoeder en gistvlokken erbij. Puree erbij. Als alles lekker smeuïg is (eventueel meer olie of een beetje water toevoegen) de aubergine, gyros en pasta toevoegen. Onder voortdurend roeren goed verhitten.

Wat je eet ben je zelf - kookboek

categorieën: boeken

watjeeetbenjezelfkookboek

Auteur: Dr. Gilian McKeith
Uitgeverij: Kosmos

Van de Kosmos-site:

Meer dan 150 heerlijke gezonde recepten - Ruim 1,2 miljoen kijkers volgden op RTL 4 het wel en wee van tientallen mensen die hun eetgewoonten door Gillian McKeith onder de loep lieten nemen. Na een confronterende sessie over de gevolgen van hun eetgedrag volgde de overstap naar een nieuwe levensstijl; niet altijd zonder moeite, maar wel altijd met maximaal effect. Mensen kregen weer energie, klachten verminderden of verdwenen, en ze voelden zich beter dan ooit tevoren. Geen wonder dat ook Nederland en Vlaanderen inmiddels weten: wat je eet ben je zelf!