Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: appeltaart

Appel2

Ingrediënten

voor de bodem:
250 gram tarwemeel
250 gram bloem
150 gram plantaardige margarine
wijnsteenbakpoeder
zout
1 theelepel kaneel
¼ liter diksap
1 dl water

voor de vulling:
800 gram appels
250 gram rozijnen
2 theelepels kaneel

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed ze goed door elkaar. Bekleed hiermee een springvorm.

Schil de appels en meng ze met de rozijnen en de kaneel. Vul hiermee de springvorm.

Verwarm de oven voor op 200 graden, en bak de taart in ongeveer 45 minuten.

Wat verder ter tafel komt

categorieën: Spreekwoorden en gezegden, Wat verder ter tafel komt

wat_verder_ter_tafel_komt

Wat verder ter tafel komt (w.v.t.t.k.) is de naam van het agendapunt van een vergadering waarin alle zaken besproken worden die niet specifiek in de agenda zijn genoemd. In het geval van deze voedselencyclopedie is het de rubriek waarin ik (Mirjam Vaes) de gelegenheid neem om dingen die ik kwijt wil, maar die niet helemaal, of helemaal niet, passen in het stramien, te uiten.

- Maakt het iets uit (01-04-14)

- Quinoa dilemma (01-04-14)

- De cirkel (13-02-14)

- Polare (12-02-14)

- Roltrappen Centraal Station Utrecht (24-01-14)

- Oordopjes (07-07-13)