Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-radijsjes-puree

Wortel

Deze puree kan net als andere groente- en peulvruchten-purees en smeersels gebruikt worden als onderdeel in de warme maaltijd, maar ook als broodbeleg of als dipsaus. Je kan 'm dikker of vloeibaarder maken door te variëren met de hoeveelheid olijfolie.
Onderstaand gerecht kan gegeten worden van het vroege voorjaar tot in de zomer.

Ingrediënten

- 250 gram jonge worteltjes
- 250 gram radijsjes
- 2 uien
- stukje gemberwortel, geschild
- theelepel kerriepoeder of andere kruiden naar smaak
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding

Maak de wortels en de radijsjes schoon, schil de uien en snijd alles in stukken. Kook ze gaar in een bodempje water, dit duurt een minuut of 10.
Laat ze uitlekken en bewaar het vocht voor bv. een bouillon.

Rasp de gemberwortel en fruit dit met de kruiden in een beetje olie.

Meng alle ingrediënten met een vork of een staafmixer. Giet meer olie erbij om een smeuïger smeerseltje te krijgen.

Wat verder ter tafel komt

categorieën: Spreekwoorden en gezegden, Wat verder ter tafel komt

wat_verder_ter_tafel_komt

Wat verder ter tafel komt (w.v.t.t.k.) is de naam van het agendapunt van een vergadering waarin alle zaken besproken worden die niet specifiek in de agenda zijn genoemd. In het geval van deze voedselencyclopedie is het de rubriek waarin ik (Mirjam Vaes) de gelegenheid neem om dingen die ik kwijt wil, maar die niet helemaal, of helemaal niet, passen in het stramien, te uiten.

- Maakt het iets uit (01-04-14)

- Quinoa dilemma (01-04-14)

- De cirkel (13-02-14)

- Polare (12-02-14)

- Roltrappen Centraal Station Utrecht (24-01-14)

- Oordopjes (07-07-13)