Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Doperwtenburgers

Verse doperwten

Deze burgers worden met verse doperwten of kapucijners gemaakt. Het is niet erg als ze wat ouder zijn, dan moeten ze misschien wel iets langer koken om goed gaar te worden.

Ingrediënten

- 400 gram gare doperwten of kapucijners
- 2 koppen gare rijst of gekookte havervlokken
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 kleine rode paprika
- 1 verse chilipeper, naar behoefte
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 theelepels gedroogde of verse kruiden als oregano, tijm, salie
- zout en peper
- olie

Bereiding

Als je chili wilt gebruiken, verwijder dan de zaadjes en hak de chili fijn.
Doe hetzelfde met de paprika.

Pureer of stamp de erwten.

Meng alle ingrediënten behalve de olie tot een stevige massa.
Vorm met natte handen schijven. Bak deze een paar minuten per kant in een pan met hete olie. Of rooster ze op de barbeque.

Wat verder ter tafel komt

categorieën: Spreekwoorden en gezegden, Wat verder ter tafel komt

wat_verder_ter_tafel_komt

Wat verder ter tafel komt (w.v.t.t.k.) is de naam van het agendapunt van een vergadering waarin alle zaken besproken worden die niet specifiek in de agenda zijn genoemd. In het geval van deze voedselencyclopedie is het de rubriek waarin ik (Mirjam Vaes) de gelegenheid neem om dingen die ik kwijt wil, maar die niet helemaal, of helemaal niet, passen in het stramien, te uiten.

- Maakt het iets uit (01-04-14)

- Quinoa dilemma (01-04-14)

- De cirkel (13-02-14)

- Polare (12-02-14)

- Roltrappen Centraal Station Utrecht (24-01-14)

- Oordopjes (07-07-13)